Αποκοπή της συγκοινωνίας από και προς το Σιδηρόκαστρο, 1963

Η κατάσταση των οδικών δικτύων στον Δήμο μας ήταν πάντα πρόβλημα. Χαρακτηριστική είναι η επιστολή της Ένωσης Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Σιδηροκάστρου η οποία παρουσιάζεται στην εφημερίδα "Μακεδονία", προς τη νομαρχία Σερρών σχετικά με την κατάσταση των οδικών αρτηριών στην περιοχή. Η Ένωση εκφράζει την ανησυχία της για την αδιάβατη κατάσταση ορισμένων οδικών αρτηριών, όπως η διαδρομή από το Σιδηρόκαστρο προς τον Καμαρωτό, το Γεφυρούδι και την Αμμοδιά, καθώς και η διαδρομή από το Χορτερό προς την Κοίμηση και την Ήράκλεια.
Η κατάσταση αυτή υπήρχε προ καιρού και συνέχισε να υπάρχει χωρίς άμεσες δράσεις από το κράτος.

Η Ένωσης Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Σιδηροκάστρου παρακαλεί τη νομαρχία να προβεί σε μέτρα για τη συντήρηση των οδικών αυτών αρτηριών, καθώς η κακή τους κατάσταση προκαλεί ανησυχία και δυσαρέσκεια τόσο στους οδηγούς όσο και στους αγρότες της περιοχής. Αυτό δημιουργεί μια ατμόσφαιρα αγανάκτησης και δυσφορίας. Επίσης, αναφέρει ότι η κατάσταση αυτή οφείλεται σε ακατάλληλες διακομιδές μέσω των λεωφορειακών γραμμών, οι οποίες δυσχεραίνουν την εκτέλεση διάφορων δρομολογίων.
Η Ενωση επανγελοντιών και βιοτεχνών Σιδηροκάστρου δι' ἐγγράφου της προς τὴν νομαρχίαν Σερρών γνωρίζει ὅτ τι ἡ ὁδικὴ ἀρτηρία ἀπὸ Σιδηροκάστρου -Καμαρωτού – Γεφυρουδίου - 'Αμμου διᾶς κατέστη ἀδιάβατος, καθώς καὶ ἡ ἀπὸ Χορτερού – Κοιμήσεως - Ήρα- - κλείας. Παρακαλεῖ ὅπως μεριμνήσῃ διὰ τὴν συντήρησιν τῶν ὡς ἄνω ἀρτηριών διότι ἡ ἀθλία κατάστασις τὴν ὁποίαν παρουσιάζουν σήμερον δημιουργεί μίαν ἀτμόσφαιραν ἀγανακτήσεως τόσον εἰς τοὺς αὐτοκινητιστὰς, ὅσον καὶ εἰς τοὺς μοχθούντας ἀγρότας τῆς περιοχῆς, οἱ ὁποιοι δέν εξαρτιουνται διά τῶν λεων φοριακών γραμμῶν ὡς ἀκαταλλήλων δια · τὴν ἐκτέλεσιν διαφόρων δρομολογίων.

Εφημερίδα Μακεδονία, Φύλλο: 7/6/1963,
Σελίδα: 7

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιαγιά στην Καππαδοκία τραγουδά Ελληνικό παραδοσιακό (Βίντεο)

Τραγωδία στo Χαρωπό, νεκρό μωράκι 8 μηνών.

Η καταπράσινη Καστανούσσα το 2024 : Το χωριό που θυμίζει ενα τεράστιο γκαζόν με βίλες

Νέα

Φωτογραφία της ημέρας

Φωτογραφίες

Βίντεο

Πρόσωπα

Καταστήματα

Συνταγές

Χθεσημεραυριο

Μουσικές Επιλογές: Bουτιά στο παρελθόν

Ιστορίες

Τσιμεριτας

Ο χαζός του χωριού

Κλινικός Ψυχρολόγος