Το παιδικό βιβλίο του 1ου Νηπιαγωγείου Σιδηροκάστρου

Από το 1ο Νηπιαγωγείο Σιδηροκάστρου
Το 1ο Νηπιαγωγείο Σιδηροκάστρου συμμετείχε στον 8ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Συγγραφής Παραμυθιού με θέμα «Ένα ουράνιο τόξο στην αυλή μου!» ο οποίος διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το 5ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελοκήπων και το Δημοτικό Σχολείο Λητής.

Ο 8ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Συγγραφής Παραμυθιού απευθυνόταν σε μαθητές των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών Σχολείων της χώρας αλλά και των Ομογενειακών Σχολείων και των Τμημάτων Διδασκαλίας της Ελληνικής Γλώσσας στην Ευρώπη.

Στόχος του διαγωνισμού ήταν να εμπνεύσει και να παρακινήσει τους μαθητές να εκφραστούν μέσω της συγγραφής του δικού τους πρωτότυπου παραμυθιού, να αποτυπώσουν σκέψεις, όνειρα και επιπροσθέτως να δημιουργήσει νέους αναγνώστες, να εμπνεύσει νέους δημιουργούς μέσα από τα μονοπάτια των παραμυθιών μέσω της κριτικής σκέψης, της αφήγησης, της δημιουργικής γραφής και της εικονογράφησης.

Τα παιδιά συμμετείχαν στον διαγωνισμό δουλεύοντας ομαδικά και συνεργατικά, με σκοπό να στοχαστούν, να ανταλλάξουν ιδέες, προτάσεις και απόψεις και τελικά να αποτυπώσουν στο χαρτί τις σκέψεις, τα όνειρα, τις ελπίδες, τις προσδοκίες, ακόμα και τους φόβους τους μέσα από πρωτότυπες ιστορίες.

Τα παιδιά του νηπιαγωγείου μας δημιούργησαν το παραμύθι «Ένα ουράνιο τόξο στην αυλή μου! Ξαφνικά όλα άλλαξαν…», το οποίο παρουσιάζει με έναν ευφάνταστο τρόπο τις καταστροφικές συνέπειες της ζήλιας στη ζωή μας.

Η δράση φάνηκε ότι είχε θετικό αντίκτυπο στα παιδιά, καθώς συνέβαλλε στην καλλιέργεια της φαντασίας και της δημιουργικότητάς τους, στην ελεύθερη έκφραση των συναισθημάτων τους και όξυνε την αγάπη τους για τα βιβλία.

Το αποτέλεσμα της δουλειάς μας έγινε e-book για να μπορέσουμε να μοιραστούμε με όλους σας το παραμύθι μας και να σας ταξιδέψουμε στον απέραστο κόσμο της φαντασίας.


Καλές αναγνώσεις!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιαγιά στην Καππαδοκία τραγουδά Ελληνικό παραδοσιακό (Βίντεο)

Το νέο σύγχρονο μηχάνημα συγκομιδής ελιάς έφτασε και στις Σέρρες

Ο Μέγας Αλέξανδρος διαβαίνει τον Ελλήσποντο, 1 Απριλίου 334 π.Χ.

Νέα

Φωτογραφία της ημέρας

Φωτογραφίες

Βίντεο

Πρόσωπα

Καταστήματα

Συνταγές

Χθεσημεραυριο

Μουσικές Επιλογές: Bουτιά στο παρελθόν

Ιστορίες

Τσιμεριτας

Ο χαζός του χωριού

Κλινικός Ψυχρολόγος