Ελευθέρια 2024 : Αφιέρομα στον Μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, 26 Ιουνίου 2024

 
Η Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου διοργάνωσε και πραγματοποίησε μια μεγάλη μουσική συναυλία αφιερωμένη στον παγκοσμίου φήμης Μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη την Τετάρτη 26 Ιουνίου στον προαύλιο χώρο της ανακαινισμένης Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Σιδηροκάστρου.
Η εκδήλωση, που επιμελήθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Μακάριος, ενταχθηκε στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την 111η επέτειο από την απελευθέρωση της πόλης.
Την μουσική επιμέλεια είχε ο νεαρός Μουσικός και Μαέστρος κ. Γεώργιος Παντσουράκης, ο οποίος κατάγεται από την Ηράκλεια και ήλθε με την δεκαπενταμελή ορχήστρα του για να τιμήσει τον Μίκη Θεοδωράκη και να ζωντανέψει το Σιδηρόκαστρο.
Πάνω από 800 ακροατές κατέκλυσαν τον προαύλιο χώρο της Λέσχης Αξιωματικών, αποδεικνύοντας ότι εμπιστεύονται τις πρωτοβουλίες της τοπικής Εκκλησίας και του Μητροπολίτη τους.
Η ορχήστρα, με δέκα διαφορετικά όργανα και πέντε τραγουδιστές, σε απόλυτη μελωδική αρμονία και με νεανικό παλμό, κατόρθωσε να προσφέρει ένα αξιόλογο μουσικό πρόγραμμα που συνάρπασε και ενθουσίασε όλους.
Σύσσωμοι οι επικεφαλής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του Στρατού, της Αστυνομίας, καθώς και εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων, έδωσαν το παρών στην εκδήλωση.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, φανερά συγκινημένος, ευχαρίστησε την ορχήστρα, τους θεσμικούς φορείς και όλο τον κόσμο που στήριξε την πρωτοβουλία της Ιεράς Μητρόπολης.





Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιαγιά στην Καππαδοκία τραγουδά Ελληνικό παραδοσιακό (Βίντεο)

Το νέο σύγχρονο μηχάνημα συγκομιδής ελιάς έφτασε και στις Σέρρες

Ο Μέγας Αλέξανδρος διαβαίνει τον Ελλήσποντο, 1 Απριλίου 334 π.Χ.

Νέα

Φωτογραφία της ημέρας

Φωτογραφίες

Βίντεο

Πρόσωπα

Καταστήματα

Συνταγές

Χθεσημεραυριο

Μουσικές Επιλογές: Bουτιά στο παρελθόν

Ιστορίες

Τσιμεριτας

Ο χαζός του χωριού

Κλινικός Ψυχρολόγος