Δήμος Σιντικής : Αναβάθμιση της Παρέλασης στα "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2024"

 
Δήμος Σιντικής : Αναβάθμιση της Παρέλασης στα "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2024"

Δήμος Σιντικής :  27 Ιουνίου, ώρα 20:00 το απόγευμα
Κάθε χρόνο και λιγότεροι συμμετείχαν στην καθιερωμένη παρέλαση που γινόταν στην επέτειο των Ελευθερίων στο Σιδηρόκαστρο στις 27 Ιουνίου. Προς μεγάλη μας λύπη ελάχιστοι θεατές βρισκόταν στην Πλατεία Ελευθερίας του Σιδηροκάστρου για να χειροκροτήσουν τους ελάχιστους παρελαύνοντες. Οι λόγοι ήταν γνωστοί…λίγοι συμπολίτες μας τηρούσαν την αργία (έμεναν στις εργασίες τους) και φυσικά η ΖΕΣΤΗ.

Θέλοντας να ανατρέψουμε αυτήν την κατάσταση και να προσδώσουμε τον εορταστικό χαρακτήρα που αρμόζει προσκαλέσαμε (εκτός από τα σχολεία) ΟΛΟΥΣ τους πολιτιστικούς συλλόγους του Δήμου Σιντικής (από την Καστανούσα μέχρι το Βαμβακόφυτο) να συμμετέχουν με τα λάβαρα και τις σημαίες τους στην παρέλαση. Σε αυτήν την παρέλαση θα εμφανιστούν ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ και οι τρεις φιλαρμονικές του Δήμου μας.

Έχοντας πλήρη συναίσθηση της σημασίας που έχει η επέτειος της απελευθέρωσης της περιοχής μας και θέλοντας να δώσουμε την αίγλη που αρμόζει σε μια τόσο σημαντική επέτειο ΤΟΛΜΟΥΜΕ να μεταφέρουμε την παρέλαση στις ΟΚΤΩ το απόγευμα (20:00), καθώς αν γινόταν όπως πριν πρωί η παρέλαση, δεν θα υπήρχε ικανοποιητική συμμετοχή.

Μεγάλο κίνητρο για τους πολιτιστικούς συλλόγους είναι το 1ο Πανδημοτικό Αντάμωμα Πολιτιστικών Συλλόγων Σιντικής που θα ακολουθήσει, στο οποίο θα θαυμάσουμε μια πανδαισία παραδοσιακών ήχων και χρωμάτων των φορεσιών που αντικατοπτρίζουν το μωσαϊκό παραγωγών που συγκατοικούν αρμονικά στον Δήμο Σιντικής.

Προσδοκούμε με αυτήν την ενέργεια το Σιδηρόκαστρο να πλημμυρίσει από κόσμο και να αναβαθμιστεί η παρέλαση προς τιμήν εκείνων που αγωνίστηκαν για την απελευθέρωση του τόπου μας.

ΥΓ: η δοξολογία και η κατάθεση στεφάνων θα γίνουν το πρωί!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιαγιά στην Καππαδοκία τραγουδά Ελληνικό παραδοσιακό (Βίντεο)

Τραγωδία στo Χαρωπό, νεκρό μωράκι 8 μηνών.

Η καταπράσινη Καστανούσσα το 2024 : Το χωριό που θυμίζει ενα τεράστιο γκαζόν με βίλες

Νέα

Φωτογραφία της ημέρας

Φωτογραφίες

Βίντεο

Πρόσωπα

Καταστήματα

Συνταγές

Χθεσημεραυριο

Μουσικές Επιλογές: Bουτιά στο παρελθόν

Ιστορίες

Τσιμεριτας

Ο χαζός του χωριού

Κλινικός Ψυχρολόγος