Ο σύλλογος «Ορφεύς» ξεχωρίζει στου ΣΤ΄ Πανθρακικοί αγώνες, 29 Ιουνίου 1928

 Οι ΣΤ΄ Πανθρακικοί αγώνες, που ξεκίνησαν στην Κομοτηνή στις 29 Ιουνίου 1928 και διήρκεσαν μέχρι την 1η Ιουλίου, αποτέλεσαν ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός για την περιοχή. Σε αυτούς τους αγώνες συμμετείχαν πολλοί ισχυροί σύλλογοι από τη Θεσσαλονίκη, την Καβάλα και τη Θράκη, δείχνοντας την υψηλή συμμετοχή και το ενδιαφέρον για τον αθλητισμό στην περιοχή.

Στους αγώνες προσκλήθηκαν όλα τα αθλητικά σωματεία από τη Θράκη και την ανατολική Μακεδονία. Συμετείχαν σύλλογοι από πέντε πόλεις: Ξάνθη, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη, Σουφλί και Καβάλα, ενώ δεν έστειλαν αθλητές η Δράμα και οι Σέρρες. Μετείχαν επίσης στρατευμένοι αθλητές, έπειτα από άδεια του Γεν. Διοικητή Θράκης κ. Ευριπαίου που έθεσε τους αγώνες υπό την προστασία του.

Ο σύλλογος «Ορφεύς» ξεχώρισε στους αγώνες, επιστρέφοντας με συνολικά 14 βαθμούς, γεγονός που υπογραμμίζει την επιτυχία των αθλητών του. Η συμμετοχή των Σερραίων αθλητών ήταν θριαμβευτική, με σημαντικές επιδόσεις:

Ο Μπεκιάρης κατέκτησε την πρώτη θέση στους δρόμους των 5.000 μέτρων με χρόνο 16:16 και των 10.000 μέτρων με χρόνο 35:06.
Στη λιθοβολία, ο Ζαχαρόπουλος κατέλαβε την πρώτη θέση με βολή 16.54 μέτρα.
Στον ακοντισμό, ο Καραγκούνης πέτυχε πρώτη θέση με βολή 45.07 μέτρα, ενώ ο Πηλίτσης κατέλαβε τη δεύτερη θέση στο ίδιο αγώνισμα με βολή 43.52 μέτρα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιαγιά στην Καππαδοκία τραγουδά Ελληνικό παραδοσιακό (Βίντεο)

Το νέο σύγχρονο μηχάνημα συγκομιδής ελιάς έφτασε και στις Σέρρες

Ο Μέγας Αλέξανδρος διαβαίνει τον Ελλήσποντο, 1 Απριλίου 334 π.Χ.

Νέα

Φωτογραφία της ημέρας

Φωτογραφίες

Βίντεο

Πρόσωπα

Καταστήματα

Συνταγές

Χθεσημεραυριο

Μουσικές Επιλογές: Bουτιά στο παρελθόν

Ιστορίες

Τσιμεριτας

Ο χαζός του χωριού

Κλινικός Ψυχρολόγος