Μαθητής πέταξε χειροβομβίδα σε καθηγητή στο Σιδηρόκαστρο, 8 Ιουνίου 1950

Στο Σιδηρόκαστρο, στις 8 Ιουνίου του 1950, ένα περιστατικό προκαλεί ανησυχία στην τοπική εκπαιδευτική κοινότητα. Ένας μαθητής του Γυμνασίου Δημ. Καπουτσίδης υποστήριξε πως εκτόξευσε μια χειροβομβίδα προς το δωμάτιο του καθηγητή του, κ. Δημ. Καταπόδη, με αφορμή το φόβο πιθανής απόρριψης στις εξετάσεις.

Ευτυχώς, η χειροβομβίδα δεν εξερράγη, αλλά η πράξη αυτή αναδεικνύει σοβαρά θέματα περί ασφάλειας και ευεξίας στο σχολείο, όπως αναφέρει η εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ στις 9 Ιουνίου του 1950.

Μια τέτοια πράξη θα έφερνε πανικό στις μέρες μας και θα ήταν πρώτη είδηση. Αλλά αν σκεφτούμε πως το γεγονός αυτό έγινε  με παιδί που έζησε στον Β΄ ΠΠ, ενώ η χώρα ήταν σε εμφύλιο (το 49 ήταν στα χαρτιά). Τα παιδιά πάντα φέρονται όπως οι κοινωνίες των μεγάλων, αντιγράφουν και μαθαίνουν από τους μεγάλους. Μια εξαίρεση παύει να είναι εξαίρεση όταν επαναλαμβάνεται. Έτσι και στο σήμερα, το πως θα φερθούν τα παιδιά έχει να κάνει καθαρά με το πως φερόμαστε εμείς. Ότι προσπάθεια και να γίνει δεν θα έχει μεγάλη διαφορά. Μην περιμένεις από ένα παιδί να φερθεί όπως του πεις. Το παιδί πάντα θα φέρεται όπως του δείχνεις με τις πράξεις σου κι όχι με τα λόγια σου.

ΧΕΙΡΟΒΟΜΒΙΣ ΚΑΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΟΥ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 8. (Τοῦ ἀνταποκρι τοῦ μας). – Εἰς το Σιδηρόκαστρον ὁ μα θητὴς τοῦ τοῦ Γυμνασίου Δημ. ημ. Καπουτσίδης φοβούμενος, ὡς Ισχυ Ισχυρίζεται, ἐνδεχομένην ἀπόρριψιν κατά ὰ τὰς · ἐξετάσεις του του ἐκ τοῦ σχολείου, έρριψεν διὰ τοῦ ἀνοικτοῦ πα ραθύρου εἰς τὸ δωμάτιον τοῦ καθηγητού του κ. Δημ. Καταπόδη, χειροβομβίδα ή ὁποία εὐτυχῶς ἐξερράγη.

Εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ 9 Ιουνίου 1950

Σελ. 4

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιαγιά στην Καππαδοκία τραγουδά Ελληνικό παραδοσιακό (Βίντεο)

Τραγωδία στo Χαρωπό, νεκρό μωράκι 8 μηνών.

Η καταπράσινη Καστανούσσα το 2024 : Το χωριό που θυμίζει ενα τεράστιο γκαζόν με βίλες

Νέα

Φωτογραφία της ημέρας

Φωτογραφίες

Βίντεο

Πρόσωπα

Καταστήματα

Συνταγές

Χθεσημεραυριο

Μουσικές Επιλογές: Bουτιά στο παρελθόν

Ιστορίες

Τσιμεριτας

Ο χαζός του χωριού

Κλινικός Ψυχρολόγος