Ανατριχιαστικό Περιστατικό στο Σιδηρόκαστρο το 1972: Υπόθεση Αποπλάνησης Ανήλικης

Το 1972, ένα σοκαριστικό περιστατικό συντάραξε την τοπική κοινωνία του Σιδηροκάστρου, όταν ένας 17χρονος, υιός της οικογένειας Ι.Χ., κατηγορήθηκε για την αποπλάνηση της 13χρονης αδελφής του. Η καταγγελία έγινε από τη 40χρονη μητριά του 17χρονου και μητέρα της 13χρονης μαθήτριας του γυμνασίου Σιδηροκάστρου.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η μητριά συνέλαβε τα παιδιά επ' αυτοφόρω σε περίπτυξη μέσα στην οικία τους κατά τις βραδινές ώρες (στις 11). Ο πατέρας της οικογένειας απουσίαζε, καθώς εργαζόταν στη Δυτική Γερμανία.

Ο 17χρονος συνελήφθη άμεσα από τις αστυνομικές αρχές Σιδηροκάστρου και μεταφέρθηκε στον εισαγγελέα Σερρών για να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες. Το γεγονός αυτό προκάλεσε έντονη αναστάτωση και συζητήσεις στην τοπική κοινωνία, με τους κατοίκους να εκφράζουν σοκ και ανησυχία για τα γεγονότα.

Η καταγγελία έγινε στις 7 Ιουνίου 1972, όπως αναφέρει η εφημερίδα Ταχυδρόμος στις 8 Ιουνίου 1972.
ΑΠΕΠΛΑΝΗΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΗΝ ΤΟΥ
ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΝ – υἱός της Ι. Χ. ἐτῶν 17, γεω ΕΙΣ τὰς ἀστυνομικάς ργός, ἀπεπλάνησε την ήν ἀρχὰς Σιδηροκάστρου, και λικίας 13 ἐτῶν, ἀδελφην τηγγέλθη ὑπὸ γυναικός ης του καὶ θυγατέρα της μας 11 λικίας σαράντα ἐτῶν, κατοι τριᾶς του μαθήτριαν του και Σιδηροκάστρου, ὅτι ὁ γυμνασίου, Κατόπιν τούτου, ὁ Ιλετής συνελήφθη καὶ ἀπεστάλι, σήμερον εἰς τὸν εἰσαγγελέ α Σερρών.
Εἰς τὴν καταγγελίαν άνα φέρεται, ὅτι ὁ συλληφθεῖς ἀπεπλάνησε τηὴν ἀδελφὴν του εντός που του Σιδηροκάστρου. χθὲς δὲ τὴν 11ην νυκτερι νὴν, ἡ μητριά συνέλαβε τα παιδιά της ἐπ᾿ αὐτοφόρω ἐντὸς τῆς οἰκίας των, εἰς ἐν ρωτικήν περίπτυξιν,
ο πατήρ τῆς οἰκογενεί ας εργάζεται εἰς Δυτικήν Γερμανίαν,
Εφημερίδα Ταχυδρόμος, 8 Ιουνίου 1972
Φύλλο σελ.: 2

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιαγιά στην Καππαδοκία τραγουδά Ελληνικό παραδοσιακό (Βίντεο)

Τραγωδία στo Χαρωπό, νεκρό μωράκι 8 μηνών.

Η καταπράσινη Καστανούσσα το 2024 : Το χωριό που θυμίζει ενα τεράστιο γκαζόν με βίλες

Νέα

Φωτογραφία της ημέρας

Φωτογραφίες

Βίντεο

Πρόσωπα

Καταστήματα

Συνταγές

Χθεσημεραυριο

Μουσικές Επιλογές: Bουτιά στο παρελθόν

Ιστορίες

Τσιμεριτας

Ο χαζός του χωριού

Κλινικός Ψυχρολόγος