Ο Δήμαρχος Σιντικής σε συνάντηση με τον Δήμαρχο του Μπαγιέ στη Νορμανδία

Με ιδιαίτερη χαρά και σε εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε πρόσφατα η συνάντηση του Δημάρχου Σιντικής με τον Δήμαρχο του Μπαγιέ της Νορμανδίας, κ. Πατρίκ Γκομόντ. Οι δύο δήμαρχοι συζήτησαν τις ομοιότητες μεταξύ των δύο περιοχών, εστιάζοντας στην ιστορική σημασία και την προβολή των πολεμικών γεγονότων που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, όπως η απόβαση στη Νορμανδία και η Μάχη των Οχυρών.
Στη συνάντηση τέθηκαν οι βάσεις για μια νέα συνεργασία που αποσκοπεί στην απορρόφηση Ευρωπαϊκών κονδυλίων. Ο Δήμαρχος Σιντικής επισήμανε τη σημασία της λήψης τεχνογνωσίας από τον Δήμο του Μπαγιέ, όσον αφορά τις καλές πρακτικές στον τομέα του ιστορικού τουρισμού. Αυτή η συνεργασία αναμένεται να φέρει σημαντικά οφέλη και για τους δύο δήμους, ενισχύοντας την προβολή της ιστορικής τους κληρονομιάς και προσελκύοντας επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Επιπλέον, ο Δήμαρχος Σιντικής εξήρε την εμπειρία του Δήμου Μπαγιέ στην οργάνωση εκδηλώσεων και δράσεων που σχετίζονται με τα πολεμικά γεγονότα της περιοχής. "Για 8η χρονιά στην Νορμανδία... εκεί που σταμάτησε ο χρόνος," ανέφερε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας τη σημασία της διατήρησης και της ανάδειξης της ιστορικής μνήμης.

Η συνεργασία αυτή αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της ανάδειξης του ιστορικού πλούτου των δύο περιοχών και της προώθησης του ιστορικού τουρισμού. Οι δήμαρχοι εξέφρασαν την ελπίδα ότι η κοινή τους προσπάθεια θα αποδώσει καρπούς και θα συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη των δήμων τους μέσω της ενίσχυσης του τουριστικού ρεύματος.

Η δήλωση αυτή του Δημάρχου Σιντικής αντικατοπτρίζει την πρόθεση για δημιουργία ισχυρών διεθνών συνεργασιών που θα ενισχύσουν την ανάπτυξη και την προβολή της τοπικής πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς.
 
Ο Δήμαρχος Σιντικής ανέφερε τα παρακάτω:
Γεώργιος Τάτσιος : ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΝΟΡΜΑΝΔΙΑΣ
Σε εγκάρδιο κλίμα έγινε η συνάντηση με τον δήμαρχο του Μπαγιέ κ.Πατρίκ Γκομόντ! Συζητήσαμε τα πολλά κοινά που έχουν οι Δήμοι μας σε ότι αφορά την προβολή και αξιοποίηση των πολεμικών γεγονότων που έλαβαν χώρα στον Β'ΠΠ (απόβαση στην Νορμανδία και Μάχη των Οχυρών). 
Τέθηκαν οι βάσεις για συνεργασία με σκοπό την από κοινού απορρόφηση Ευρωπαϊκών κονδυλίων! Είναι θεμιτή η λήψη τεχνογνωσίας από μέρους μας σε ότι αφορά καλές πρακτικές στον ιστορικό τουρισμό!
Έχουμε συνέχεια!
Το μέλλον της Σιντικής προμηνύεται ελπιδοφόρο!
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΌ ΤΟΥΡΙΣΜΟ!
O κ. Τάτσιος μετέφερε και έδωσε ένα κλασσικό αλλά άμορφο συμβολικό δώρο στον Δήμαρχο του Μπαγιέ της Νορμανδίας. 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιαγιά στην Καππαδοκία τραγουδά Ελληνικό παραδοσιακό (Βίντεο)

Τραγωδία στo Χαρωπό, νεκρό μωράκι 8 μηνών.

Η καταπράσινη Καστανούσσα το 2024 : Το χωριό που θυμίζει ενα τεράστιο γκαζόν με βίλες

Νέα

Φωτογραφία της ημέρας

Φωτογραφίες

Βίντεο

Πρόσωπα

Καταστήματα

Συνταγές

Χθεσημεραυριο

Μουσικές Επιλογές: Bουτιά στο παρελθόν

Ιστορίες

Τσιμεριτας

Ο χαζός του χωριού

Κλινικός Ψυχρολόγος