Έφυγε από την ζωή ο μυλωνάς των Πλατανακίων Θεόδωρος Μωυσίδης

Έφυγε από την ζωή ο μυλωνάς των Πλατανακίων Θεόδωρος Μωυσίδης. Αύριο 27/6/2024 στις 18.00 η ώρα, η εξόδιος ακολουθία του, στον Ιερό Ναό Ζωοδόχος Πηγή Πλατανακιων,
Ο γνωστός πλέον μύλος μιας και έχουμε γράψει όχι μόνο εμείς άρθρα αλλά και πολλά άλλα μέσα, τα τελευταία χρόνια αποτελεί σημείο αναφοράς για το χωριό, καθώς και ένα "must" τουριστικό προορισμό για τον τόπο μας. 

Ο Μωυσίδης Παναγιώτης  γεννήθηκε στον Πόντο ήρθε πρόσφυγας με την μητέρα του και εγκαταστάθηκε στο χωριό μας, η βασική ανάγκη των ανθρώπων που ήταν το ψωμί και ενώ υπήρχαν και άλλοι (11 σε αριθμό νερόμυλοι ήταν στο χωριό κατά καιρούς) δεν τον πτόησε να κάνει το εγχείρημα με την κατασκευή του δικού του νερόμυλου. 
Έτσι ξεκίνησε την κατασκευή του περίπου το 1946 και τελείωσε το 1949, με  σχεδιασμό και κατασκευή του ίδιου. 

Ο νερόμυλος για αρκετά χρόνια δούλευε από Σεπτέμβριο μέχρι τον χειμώνα, αργότερα με την λειτουργία των κυλινδρόμυλων και λόγω της καλύτερης ποιότητας αλευριού, άρχισε να μειώνετε η δουλειά.
Μετά την αποδημία του Παναγιώτη τον νερόμυλο ανέλαβε ο γιός του Θεόδωρος , ο μύλος λειτουργεί ανελλιπώς από το 1949 έως σήμερα και είναι  από τους λίγους εν ενεργεία στην Ελλάδα. 


Ουρανία Ζαχαράκη : Αύριο 27/6/2024 στις 18.00 η ώρα, η εξοδιος ακολουθία του "μυλωνά" μας Θεόδωρου Μωυσιδη στον Ιερό Ναό Ζωοδόχος Πηγή Πλατανακιων, χτυπημένος από προβλήματα υγείας το τελευταίο διάστημα έφυγε από την ζωή. Ο νερόμυλος ένα ζωντανό κομμάτι της ιστορίας του χωριού από το 1949, το μεγαλύτερο αξιοθέατο  και η ναυαρχίδα του τουρισμού του χωριού μας, θα συνεχίζει, και νοερά με την παρουσία του να "λειτουργεί" και ας γράφτηκε ο επίλογος με αυτόν τον τρόπο. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει, συλλυπητήρια στους οικείους του.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιαγιά στην Καππαδοκία τραγουδά Ελληνικό παραδοσιακό (Βίντεο)

Το νέο σύγχρονο μηχάνημα συγκομιδής ελιάς έφτασε και στις Σέρρες

Ο Μέγας Αλέξανδρος διαβαίνει τον Ελλήσποντο, 1 Απριλίου 334 π.Χ.

Νέα

Φωτογραφία της ημέρας

Φωτογραφίες

Βίντεο

Πρόσωπα

Καταστήματα

Συνταγές

Χθεσημεραυριο

Μουσικές Επιλογές: Bουτιά στο παρελθόν

Ιστορίες

Τσιμεριτας

Ο χαζός του χωριού

Κλινικός Ψυχρολόγος