Εργασίες καθαρισμού στο κέντρο της Ροδόπολης από τον Δήμο Σιντικης

Στο πλαίσιο των προσπαθειών για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και την προστασία της δημόσιας υγείας, ο Δήμος Σιντικής, υπό τον αντιδήμαρχο Στάθη Ζαπρίδη, πραγματοποίησε εργασίες καθαρισμού στο κέντρο της Ροδόπολης. Οι εργασίες αυτές επικεντρώθηκαν στον καθαρισμό των τσιμενταύλακων, με στόχο την αποφυγή επικίνδυνων φαινομένων κατά τη διάρκεια των βροχοπτώσεων, την απομάκρυνση δυσοσμιών και την μείωση του πληθυσμού των κουνουπιών.

Η ανάγκη για τέτοιες εργασίες καθίσταται επιτακτική, ιδιαίτερα κατά την περίοδο των καλοκαιρινών  βροχών (μπόρες με πολύ νερό σε λίγο χρονικό διάστημα), όπου τα ακαθάριστα τσιμενταύλακα μπορούν να φράξουν, προκαλώντας πλημμύρες και σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητα των κατοίκων. Επιπλέον, η παρουσία λιμναζόντων υδάτων σε ακάθαρτα τσιμενταύλακα δημιουργεί ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη κουνουπιών, τα οποία αποτελούν φορείς ασθενειών και προκαλούν ενόχληση στους κατοίκους. Ειδικά πλέον με τα επικίνδυνα περιστατικά κουνουπιών. 

Ωστόσο, εγείρονται ερωτήματα σχετικά με την εφαρμογή παρόμοιων δράσεων και σε άλλα χωριά της περιοχής. Οι κάτοικοι των άλλων χωριών δικαιολογημένα αναρωτιούνται πότε θα γίνουν ανάλογες παρεμβάσεις στις δικές τους περιοχές, καθώς οι ανάγκες καθαρισμού και συντήρησης δεν περιορίζονται μόνο στη Ροδόπολη.

Ο Δήμος Σιντικής, αναγνωρίζοντας τη σημασία της ισότιμης αντιμετώπισης όλων των κοινοτήτων του, οφείλει να σχεδιάσει και να υλοποιήσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα καθαρισμού και συντήρησης για όλα τα χωριά. Με τον τρόπο αυτό, θα εξασφαλιστεί η βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των κατοίκων, ανεξαρτήτως της περιοχής στην οποία διαμένουν.

Σταθης Ζαπριδης : Καθαρισμός στο κέντρο της ροδοπολης των τσιμενταυλακων για να αποφευχθούν τα χειρότερα από επικίνδυνες βροχοπτώσεις,δυσοσμίες,και κουνούπια!!!










Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιαγιά στην Καππαδοκία τραγουδά Ελληνικό παραδοσιακό (Βίντεο)

Τραγωδία στo Χαρωπό, νεκρό μωράκι 8 μηνών.

Η καταπράσινη Καστανούσσα το 2024 : Το χωριό που θυμίζει ενα τεράστιο γκαζόν με βίλες

Νέα

Φωτογραφία της ημέρας

Φωτογραφίες

Βίντεο

Πρόσωπα

Καταστήματα

Συνταγές

Χθεσημεραυριο

Μουσικές Επιλογές: Bουτιά στο παρελθόν

Ιστορίες

Τσιμεριτας

Ο χαζός του χωριού

Κλινικός Ψυχρολόγος