Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Σιδηροκάστρου στο “ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ”, 2024

Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Σιδηροκάστρου στο “ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ”, 2024

Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Σιδηροκάστρου:
Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Σιδηροκάστρου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά συμμετείχε στο “Μαθητών Επιχειρείν” που διοργανώνει με μεγάλη επιτυχία το Επιμελητήριο Σερρών σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια και την Δευτεροβάθμια Διεύθυνση Εκπαίδευσης Νομού Σερρών. Είναι ένας μαθητικός διαγωνισμός, όπου παιδιά από όλα τα σχολεία του νομού Σερρών έχουν την δυνατότητα να ξεφύγουν από τα “στενά” όρια του μαθήματος και να ασχοληθούν με την δημιουργία, την οργάνωση και τη λειτουργία μιας επιχείρησης με απώτερο σκοπό την προεπαγγελματική ετοιμότητα των μαθητών. Η επιχείρησή μας, το “Ειδικό Φραουλείο Σιδηροκάστρου” συνεχίζει και φέτος τις εργασίες του πηγαίνοντας ένα βήμα παρακάτω με την παρασκευή μαρμελάδας από τις νόστιμες φράουλες της δικής μας παραγωγής.

Στην αρχή παρουσιάστηκαν οπτικά, σε καρτέλες, αναλυτικά τα βήματα που έπρεπε να γίνουν για να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα, την παρασκευή μαρμελάδας. Κάθε παιδί αφού τοποθέτησε στη σωστή σειρά τις καρτέλες αφηγήθηκε και έδειχνε παράλληλα τις εργασίες.

Στη συνέχεια η θεωρία έγινε πράξη. Ξεκινήσαμε με σχολαστικό πλύσιμο των φραουλών και την αφαίρεση των κοτσανιών. Κόψαμε σε μικρά κομμάτια τις φράουλες και τις αδειάσαμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα,

Προσθέσαμε ζάχαρη και την αφήσαμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά. Μόλις κρύωσε η μαρμελάδα μας, με προσοχή την βάλαμε μέσα σε βάζα. Κολλήσαμε το λογότυπο της εταιρείας μας και οι μαρμελάδες μας ήταν έτοιμες!!!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιαγιά στην Καππαδοκία τραγουδά Ελληνικό παραδοσιακό (Βίντεο)

Το νέο σύγχρονο μηχάνημα συγκομιδής ελιάς έφτασε και στις Σέρρες

Ο Μέγας Αλέξανδρος διαβαίνει τον Ελλήσποντο, 1 Απριλίου 334 π.Χ.

Νέα

Φωτογραφία της ημέρας

Φωτογραφίες

Βίντεο

Πρόσωπα

Καταστήματα

Συνταγές

Χθεσημεραυριο

Μουσικές Επιλογές: Bουτιά στο παρελθόν

Ιστορίες

Τσιμεριτας

Ο χαζός του χωριού

Κλινικός Ψυχρολόγος