Διεμελίσθησαν δύο μικρές αδελφές στα Πλατανάκια από έκρηξη χειροβομβίδας, 8 Ιουλίου 1963

Στο χωριό Πλατανάκια Σερρών, συνέβη μια τραγική έκρηξη χειροβομβίδας που βρέθηκε στην αυλή της οικίας τους. Θύματα ήταν οι αδελφές Ελένη και Γεωργία Παπαλεξάνδρου, ηλικίας 9 και 7 ετών αντίστοιχα. Η χειροβομβίδα, που προκάλεσε τον διαμελισμό των μικρών κοριτσιών, βρέθηκε στην αυλή της οικογένειας, χωρίς να είναι γνωστό πώς κατέληξε εκεί.

Ο πατέρας των κοριτσιών, Αλέξανδρος Παπαλεξάνδρου, υπέστη σοβαρό ψυχικό κλονισμό από το τραγικό συμβάν και προσπάθησε να αυτοκτονήσει, αλλά ευτυχώς εμποδίστηκε από τους φίλους του. Οι αρχές διεξάγουν ανακρίσεις για να διαπιστώσουν πώς η χειροβομβίδα βρέθηκε στην αυλή της οικίας και να αποκαλυφθούν οι ακριβείς συνθήκες του τραγικού αυτού γεγονότος.

ΔΙΕΜΕΛΙΣΘΗΣΑΝ ΔΥΟ ΜΙΚΡΑΙ ΑΔΕΛΦΑΙ ΕΙΣ ΣΕΡΡΑΣ ΑΠΟ ΕΚΡΗΞΙΝ ΧΕΙΡΟΒΟΜΒΙΔΟΣ
ΤΗΝ ΑΝΕΥΡΟΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΥΛΗΝ ΤΗΣ ΟΙΚΙΑΣ ΤΩΝ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 8. (Τοῦ ἀνταποκρι τοῦ μας). - Εἰς τὸ χωρίον Πλατανάκια Σερρών, διεμελίσθησαν συνεπεία εκρήξεως χειροβομβίδος, τὴν ὁποίαν ἀνεῦρον εἰς τὴν Η αὐλὴν τῆς οἰκίας των, αἱ ἀδελφαὶ Ἑλένη καὶ Γεωργία Παπαλεξάνδρου, ἐτῶν 9 και 7 ἀντιστοίχως. Ο πατήρ τῶν τραγικών θυμάτων ᾿Αλ. Παπαλεξάνδρου ὑπέστη ίσχυ ρόν ψυχικόν κλονισμὸν καὶ ἀπεπειράθη να αυτοκτονήση, ἐμποδισθεὶς τελικῶς ὑπὸ τῶν φίλων του. Διεξάγονται ἀνακρίσεις, ἵνα ἐν ξακριβωθή πῶς ἀνευρέθη ἡ χειροβομβίς εἰς τὴν αὐλήν.

Εφημερία Ελευθερία Φύλλο: 9/7/1963, Σελίδα: 8

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιαγιά στην Καππαδοκία τραγουδά Ελληνικό παραδοσιακό (Βίντεο)

Τραγωδία στo Χαρωπό, νεκρό μωράκι 8 μηνών.

Η καταπράσινη Καστανούσσα το 2024 : Το χωριό που θυμίζει ενα τεράστιο γκαζόν με βίλες

Νέα

Φωτογραφία της ημέρας

Φωτογραφίες

Βίντεο

Πρόσωπα

Καταστήματα

Συνταγές

Χθεσημεραυριο

Μουσικές Επιλογές: Bουτιά στο παρελθόν

Ιστορίες

Τσιμεριτας

Ο χαζός του χωριού

Κλινικός Ψυχρολόγος