Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

Ο τερµατοφύλακας φαινόµενο Δηµήτρης Αστάκογλου

Αγωνίστηκε στον Πανσερραϊκό στην Α’ Εθνική,βρέθηκε κοντά σε ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και Καστοριά και αγωνίστηκε με τον Εθνικό Σιδηροκάστρου στη Β’ Εθνική.
Του Δηµητρίου Γ. Νάτσιου


 Ιστορική  µορφή του σερραϊκού ποδοσφαίρου  µε µεγάλη προσφορά στον Εθνικό Σιδηροκάστρου, σύντοµη αλλά δυναµική χρονιά στον Πανσερραϊκό στην Α’ Εθνική ο Δηµήτρης Αστάκογλου.Γεννήθηκε στο Σιδηρόκαστρο το 1951. Γονείς του ο πρόσφυγας Παναγιώτης Αστάκογλου που ήρθε στο Σιδηρόκαστρο το 1925 και η  Στυλιανή Τσιντώµη  γηγενής από το χωριό Χρυσοχώραφα Σερρών.Αγωνίστηκε στον Εθνικό Σιδηροκάστρου από το 1967 έως το 1981, ενώ την χρονιά 1972-1973 υπερασπίστηκε την εστία του Πανσερραϊκού στην Α’ Εθνική σε οκτώ παιχνίδια πραγµατοποιώντας  εκπληκτικές  εµφανίσεις που στάθηκαν η αιτία να ενδιαφερθεί ο Παναθηναϊκός και η Καστοριά για την απόκτηση του.Ο προπονητής που ανέδειξε τον Δηµήτρη Αστάκογλου ήταν ο Ιωάννης Κατσαντώνης.

Ντεμπούτο με τη Θύελλα το 1967Το ντεµπούτο του µε τον Εθνικό Σιδηροκάστρου έγινε σε παιχνίδι πρωταθλήµατος µε την Θύελλα Σερρών το 1967. Ήταν πρωϊνό το παιχνίδι και ο Εθνικός κέρδισε 0-1 υπο βροχή.Στα 65 χρόνια του σήµερα συνταξιούχος από την Εθνική Τράπεζα νιώθει ότι ξεπλήρωσε το καθήκον του απέναντι στην οµάδα του τόπου του αλλά η ατυχία και οι άστοχες επιλογές του στέρησαν µια µεγαλύτερη καριέρα σε επαγγελµατική κατηγορία.Ο Δηµήτρης Αστάκογλου άνοιξε την καρδιά του στo “ Σ.Θ.» Μίλησε για τη ζωή του, την παρουσία  του  στον Πανσερραϊκό, τους λόγους για τους οποίους αποδεσµεύτηκε και την οµάδα του τόπου του τον Εθνικό Σιδηροκάστρου.
 Ο Δημήτρης Αστάκογλου πάνω δεύτερος απο τα δεξιά με τους συμπαίκτες του την εποχή που ο Εθνικός Σιδηροκάστρου πρωταγωνιστούσε.

Ο Δημήτριος Αστάκογλου αριστερά και ο Μίμης Δομάζος με τη μπάλα στα πόδια στο παιχνίδι Παναθηναϊκού- Πανσερραϊκού που έγινε στη Λεωφόρο  Αλεξάνδρας στις 20 Μαϊου 1973( φωτο αρχείο Δ. Αστάκογλου)
Δημοτικό Γήπεδο Σερρών στο παιχνίδι Πανσερραικού- ΑΕΚ την περίοδο 1972-73. Ο Δημήτης Αστάκογλου σε απόκρουση ενώ στο βάθος διακρίνεται ο Μίμης Παπαιωάννου της ΑΕΚ( φωτο αρχείο Δ. Αστάκογλου)

Διαβάστε την συνέντευξη που έδωσε ο Δηµήτρης Αστάκογλου στο Σερραϊκόν Θάρρος πριν λίγο καιρό, εδώ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου