Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017

Πρωτοχρονιά στο Σιδηρόκαστρο, 1 Ιανουαρίου 2016

Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα γιορτάστηκε η Πρωτοχρονιά στην Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου. Την παραμονή της εορτής το απόγευμα ετελέσθη ο πανηγυρικός εσπερινός στο Μητροπολιτικό Ναό, χάριν των ιερέων, των ιεροψαλτών, των εκκλησιαστικών επιτρόπων, των νεωκόρων και των ευλαβών κατοίκων.

Στο τέλος του εσπερινού ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τη Βασιλόπιτα, απηύθυνε ευχές σε όλους και στη μεγάλη αίθουσα του ναού προσεφέρθησαν κεράσματα.

Την ημέρα της Πρωτοχρονιάς ο Σεβασμιώτατος ελειτούργησε και πάλι στο Μητροπολιτικό Ναό και ετέλεσε την επίσημη Δοξολογία παρουσία των Αρχών της πόλης, τρισάγιο για τον Προκάτοχό του Μητροπολίτη Βασίλειο και έκοψε τη Βασιλόπιτα χάριν όλου του εκκλησιάσματος.
Στη συνέχεια μετέβη στην Ιερά Μονή των Αγίων Κηρύκου και Ιουλίττης, στο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο και στην Ιερά Μονή της Αγίας Βαρβάρας όπου αντίστοιχα έκοψε τη Βασιλόπιτα.
Το απόγευμα παρουσία της Αδελφότητος και πλήθους παιδιών και χριστιανών ευλόγησε και έκοψε τη Βασιλόπιτα στην Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου Ακριτοχωρίου όπου και απηύθυνε σε όλους ευχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου