Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

Τριών Ιεραρχών: Δείτε τι ισχύει σήμερα (30/1) - Η απόφαση του Παλλατίδειου ΓΕΛ Σιδηροκάστρου

Εκδόθηκε από το υπουργείο Παιδείας η εγκύκλιος για τον εορτασμό της θρησκευτικής εορτής των Τριών Ιεραρχών στα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία.

Την 30η Ιανουαρίου, εορτή των Τριών Ιεραρχών, στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία της χώρας πραγματοποιούνται εορταστικές εκδηλώσεις.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας:
Την 30η Ιανουαρίου, εορτή των Τριών Ιεραρχών, στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία της χώρας πραγματοποιούνται εορταστικές εκδηλώσεις, σύμφωνα με την παρ. 2δ, του άρθρου 3, του Π.Δ. 79/2018 (ΦΕΚ 109Α/1-8-2017).
Η χρονική διάρκεια και το περιεχόμενο εορτασμού στις σχολικές μονάδες Α/θμιας Εκπ/σης της χώρας θα καθοριστούν με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων.
Οι μαθητές που παρακολουθούν το Ολοήμερο Πρόγραμμα θα συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις του σχολείου και θα αποχωρήσουν με τους άλλους μαθητές.
Με ευθύνη του Διευθυντή και του Συλλόγου Διδασκόντων, ειδοποιούνται οι γονείς και οι κηδεμόνες για την ώρα αποχώρησης των μαθητών από το σχολείο.

Παλλατίδειο Γενικό Λύκειο Σιδηροκάστρου 
Το Παλλατίδειο Γενικό Λύκειο Σιδηροκάστρου επί τη βάσει της –νέας- κείμενης νομοθεσίας (Υ.Α.10645/ΓΔ4/22-1-2018) θα τιμήσει τους « τρεῖς μεγίστους φωστῆρας τῆς τρισηλίου Θεότητος», τους Τρεις Ιεράρχες, με εκκλησιασμό στον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας Σιδηροκάστρου και με την εκφώνηση ομιλίας από τον Δ/ντή του Σχολείου, τις δύο πρώτες ώρες του ωρολογίου προγράμματος της Δευτέρας, 29-1-2018.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου