Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι για το κάπνισμα

Στην εντατικοποίηση των ελέγχων για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου στους κλειστούς δημόσιους χώρους θα προχωρήσει ο Δήμος Σερρών.

Με ανακοίνωση του τμήματος δημόσιας υγείας επισημαίνεται ότι η  παράβαση των διατάξεων της αντικαπνιστικής νομοθεσίας επιφέρει την επιβολή προστίμων σε όσους καπνίζουν ή καταναλώνουν προϊόντα καπνού σε χώρους όπου απαγορεύεται, στους υπεύθυνους διαχείρισης και λειτουργίας των χώρων αυτών, σε όσους πωλούν προϊόντα καπνού σε ανηλίκους και σε όσους παραβιάζουν τις διατάξεις σχετικά με τη διαφήμιση προϊόντων καπνού.

Σε αυτήν την κατεύθυνση και δίνοντας το σωστό παράδειγμα κινήθηκε και ο Δήμαρχος μας.

Φυσικά η εφαρμογή του είναι κάτι πολύ δύσκολο, λόγο της συνήθειας πολλών καπνιστών, αλλά και των μεγάλων προβλημάτων που έχουν να αντιμετωπίσουν οι καφετέριες καθώς πολλοί καταναλωτές καφέ είναι παράλληλα και καπνιστές.  

Το θέμα παρά τις βαριές κυρώσεις δεν βλέπουμε να λύνεται σύντομα. Η Ειρήνη Αντωνιάδου κάτοχος καφετέριας στο Σιδηρόκαστρο με ανάρτησή της στο facebook αναφέρει σχετικά:
113 φορές σήμερα έπρεπε να αναλύσουμε το θέμα του καπνίσματος σε κλειστό χώρο... Βλέπω σε χρόνια να περνάει και το Σκοπιανο κτλ.μεχρι να λυθεί...😆γιατί αυτό το αντικείμενο συζήτησης ήταν μόλις είχε βγει ο νόμος... Αρκετά χρόνια πριν δηλαδή...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου