Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

Το εργοστάσιο της ΕΒΖ οδηγείται σε οριστικό "λουκέτο"

Δελτίο Τύπου των εργαζομένων στο εργοστάσιο της ΕΒΖ κατά του διευθύνοντος συμβούλου

«Με το παρόν δελτίο τύπου η Ομοσπονδία Εργαζομένων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης καταγγέλλει την απαράδεκτη και προκλητική στάση του δ/ντος συμβούλου κ. Καραχάλιου Παναγιώτη ο οποίος αρνείται μετά από αιτήματα της ΟΕΒΖΕ να μας δεχθεί και να μας ενημερώσει για τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν την συνέχιση της Βιομηχανίας, χωρίς καμία δικαιολογία.

«Κατ΄αρχήν εμπαίζει εδώ και πολύ καιρό τους τευτλοκαλλιεργητές με διάφορα τεχνάσματα και τερτίπια για την καθυστέρηση των οφειλομένων προς αυτούς, προφασιζόμενος ότι για όλα φταίει η Τράπεζα Πειραιώς και οι μέχρι πρότινος μεσολαβητές της. Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για την τευτλοκαλλιέργεια του 2018 παρότι θα έπρεπε να βρισκόμαστε ήδη σε διαδικασία σποράς, παρά την πρωθυπουργική δέσμευση για την συνέχιση της καλλιέργειας και παραγωγής ζάχαρης στη χώρα μας. Αντιθέτως διαρρέουν στον τύπο και αλλού σενάρια για την λειτουργία πιθανώς ενός εργοστασίου με ελάχιστη παραγωγή, κλείσιμο του εργοστασίου Σερρών και ξεπούλημα του καθώς και του εργοστασίου Ορεστιάδας.

«Στο πρόσωπο του δ/ντος συμβούλου βρήκαν τον κατάλληλο διεκπεραιωτή για να μετατρέψει την ιστορική βιομηχανία σε εμπορική εταιρεία και να βάλει ταφόπλακα στην καλλιέργεια και στη συνέχιση παραγωγής ελληνικής ζάχαρης.

«Αλήθεια διερωτόμαστε ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση επικροτούν αυτές τις πρακτικές από την ορισθείσα από αυτούς διοίκηση;

Αναμένουμε την υλοποίηση της αναγγελθείσας δέσμευσης του πρωθυπουργού  για την συνέχιση και βιωσιμότητα της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου