Θεμελίωση Κατασκήνωσης από τον Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου στα Πλατανάκια του Δήμου Σιντικής

Το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018 πραγματοποιήθηκε η κατάθεση του θεμέλιου λίθου στην ενοριακή κατασκήνωση "Το Θαβώρ” του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος από τόν Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου κ. Μακάριο και παρουσία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θερμών κ. Δημητρίου, κληρικών, των μελών του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού, ενοριτών και στελεχών της κατασκηνώσεως.
Η υπό ανέγερση κατασκήνωση βρίσκεται στην κατάφυτη περιοχή Πλατανάκια του Δήμου Σιντικής του Νομού Σερρών - χώρος που παραχωρήθηκε ευγενώς και με θαυμαστή φιλόξενη διάθεση εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου - κοντά στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Παντελεήμονος, το οποίο και θα εξυπηρετεί τις λειτουργικές ανάγκες των κατασκηνωτών.
themelios lithos 1
Κατά την ακολουθία του Αγιασμού ο Σεβασμιώτατος ράντισε σταυροειδώς τα θεμέλια και ακολούθως τοποθέτησε σε σχήμα Σταυρού τις πέτρες με χαραγμένα τα: ΙΣ ΧΣ ΝΙ ΚΑ (Ιησούς Χριστός νικά).
Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος, αφού εξέφρασε την ευαρέσκειά του προς την ενορία της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, η οποία επέλεξε να οικοδομήσει κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις στη μητροπολιτική περιφέρεια Σιδηροκάστρου και συγκεκριμένα στα αγιασμένα και ευλογημένα μέρη του Όρους Μπέλες, απευθυνόμενος στους παρισταμένους μεταξύ άλλων είπε: "Χαίρομαι που έχετε αυτήν την καλή έγνοια και αυτήν την καλή αγωνία για τα παιδιά της ενορίας σας. Αυτά είναι η προίκα μας. Αυτά θα είναι οι άνθρωποι που θα οικοδομήσουν το μέλλον της πατρίδας μας".
themelios lithos 1
Στη συνέχεια ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Αρχιμανδρίτης Νικόλαος Παπαγεωργίου, εκφράζοντας τη χαρά του τόνισε ότι η ενορία της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος είναι ευγνώμων προς τον Μεταμορφωθέντα Κύριο για τη σημερινή πανευφρόσυνη τελετή.
themelios lithos 1
Διότι ένα όραμα, που ως ιδέα γεννήθηκε πριν από έξι χρόνια με άδεια του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου και την μέχρι τώρα εξαετή φιλοξενία στις εγκαταστάσεις των Κατασκηνώσεων της Ι. Μητροπόλεως Σιδηροκάστρου, ιδού σήμερα με την ευλογία και την ανιδιοτελή αγάπη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα με την θεμελίωση των ιδιόκτητων ενοριακών κατασκηνωτικών εγκαταστάσεων.
themelios lithos 1
Και κατέληξε: ''Μακάρι να μας αξιώσει ο Θεός τον ερχόμενο Αύγουστο να τελέσουμε και τα εγκαίνια του "Θαβώρ"! Ο Κύριος να ευλογεί τα παιδιά μας, τους γονείς και τα στελέχη του "Θαβώρ"! Σεβασμιώτατε, εκφράζουμε τις θερμότατες ευχαριστίες μας για την αγάπη σας και την πολύτιμη συμπαράστασή Σας. Ο Κύριος να Σας φρουρεί και να Σας ενδυναμώνει, για να συνεχίσει να είναι θεάρεστος, καλλίμορφη και καλλίκαρπη η αρχιερατική Σας διακονία!''

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιαγιά στην Καππαδοκία τραγουδά Ελληνικό παραδοσιακό (Βίντεο)

Τραγωδία στo Χαρωπό, νεκρό μωράκι 8 μηνών.

Eξόρυξη χρυσού στις Σέρρες

Νέα

Φωτογραφία της ημέρας

Φωτογραφίες

Βίντεο

Πρόσωπα

Καταστήματα

Συνταγές

Χθεσημεραυριο

Μουσικές Επιλογές: Bουτιά στο παρελθόν

Ιστορίες

Τσιμεριτας

Ο χαζός του χωριού

Κλινικός Ψυχρολόγος