Σάββατο 10 Μαρτίου 2018

Βρέθηκε το ακριβές σημείο ταφής των 8 της Ασβεσταριάς στο Σιδηρόκαστρο.

Πριν λίγες μέρες φέραμε στο φώς μια φωτογραφία του 1913 η οποία έδειχνε ένα τάφο στο Σιδηρόκαστρο. Κατόπιν προτροπής του κ. Σάββα Κοφίδη και το μεγάλο ενδιαφέρον που έδειξε αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με το θέμα μιας και είναι πολύ σημαντικό για εμάς αλλά και για όλο το Σιδηρόκαστρο. 
Προχωρήσαμε σε μια επίπονη μελέτη αναζήτησης και ανάγνωσης μεγάλου αριθμού δεδομένων για να καταλήξουμε στα συμπεράσματα σχετικά με την φωτογραφία την οποία ταυτοποιησαμε ως μια ακόμη λήψης του σημείου όπου θάφτηκαν οι 8 νεκροί της Ασβεσταριάς. Παράλληλα καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι η άλλη γνωστή φωτογραφία από την Ασβεσταριά ήταν ο χώρος ταφής των 8 νεκρών και όχι το σημείο εκταφής. 
Στα συμπεράσματα μας εμπεριέχεται και το ότι ο τάφος είναι των 8 νεκρών της Ασβεσταριάς και όχι των 100 και άνω νεκρών που ρίχτηκαν στον βόθρο. 
Το μεγάλο του ενδιαφέρων ο κ. Σάββα Κοφίδης δεν το εξέφρασε μόνο με λόγια αλλά και με πράξεις. Μετά την επικοινωνία μαζί μας προχώρησε με την συνδρομή επιστημόνων στην μελέτη επί εδάφους.

Τα αποτελέσματα επιδεικνύουν ως σημείο του τάφου των 8 νεκρών ο οποίος απεικονίζετε στις 2 φωτογραφίες το παρακάτω:
Οι μελέτες θα συνεχιστούν από τον κ. Σαββα Κοφίδη με την βοήθεια των επιστημόνων για την ανεύρεση του βόθρου. Εμείς να ευχαριστήσουμε και δημόσια τον κ. Σαββα Κοφίδη για την πολύπλευρη προσφορά του στον τόπο και να ευχηθούμε να έχουμε σύντομα νέα ευρήματα από την έρευνα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου