Πόλεμος για τα οχυρά της Γραμμής Μεταξά

Στα χαρακώματα για μια θέση στο παράδεισο, θα μπορούσε να είναι ο τίτλος αλλά τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά όσον αφορά την επερχόμενη εκδήλωση στο Ρούπελ που κοντεύει να γίνει παρωδία. 
Μετά την διαμάχη για την συμμετοχή της αναβιωτικής ομάδας του μουσείου Μ. Τσαρτσίδης τα νερά ταράχτηκαν με νέα ανάρτηση στο διαδίκτυο του κ Τσαρτσίδης την οποία διάψευσε άμεσα ο κ. Σαββίδης και την χαρακτήρισε ως "fake news" 
Παρόμοια διαμάχη είχαμε και πέρσι με τα παράπονα του κ. Γ Τάτσιου για ανάλογο παραγκωνισμό.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν με όλα αυτά είναι: το πόσο τελικά όλα αυτά γίνονται για την ανάδειξη του τόπου ή το προσωπικό συμφέρον μερικών και την προσωπική τους ανάδειξη; Διοργανώνει ο Δήμος Σιντικής την εκδήλωση ή όχι;

O κ Τσαρτσίδης έγραψε:
"Ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΛΑΟΣ ΚΑΙ Η ΕΓΚΑΡΔΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ"

Τελικά αυτοί έδωσαν την τελική απόφαση ….

και ΝΑΙ στο Ρούπελ για την Ομάδα μας!!!

Μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε στους δημότες του Δήμου Σιντικής με το κόψιμο της Ομάδας Ιστορικής Αναβίωσης "Γ. Δουράτσος Δκτης Ρούπελ" του Πολεμικού Μουσείου "Μιχάλης Τσαρτσίδης" εκατοντάδες ήταν τα μηνύματα για να μην τα παρατήσουμε επειδή έτσι αποφάσισαν κάποια μη θεσμικά πρόσωπα .
Όλοι και όχι μονο από την περιοχή αλλά από όλη την Ελλάδα μου ζήτησαν να παραστούμε στην ΑΝΑΒΙΩΣΗ στις 12 και 13 Μαίου. 
Έκπληξη ήταν επίσης ότι με έπιανε ο κοσμος στην πλατεία και τις καφετέριες αλλά και η σημερινή εικόνα έξω από το σχολείο που με περίμεναν γνωστοί Σιδηροκαστρινοί ...όλοι τους να με παροτρύνουν να μην υποχωρήσω και να συμμετάσχω με την αναβιωτική ομάδα μου στην εκδήλωση στο Ρούπελ.

Και η αλήθεια είναι πως εχουν δίκιο διότι το κοψιμο της συμμετοχής μας δεν το αποφάσισαν και ουτε μου ανακοίνωσαν κατι τέτοιο αυτοι με τους οποιους ειχα συζητήσει και συμφωνήσει, δηλαδη η ¨ΣΤΕΝΩΠΟΣ" και ο Δήμαρχος Σιντικής.

Αυτό όμως που ηταν καταλυτικό για την τελική μου απόφαση είναι η σημερινή εγκάρδια αγκαλιά και η εποικοδομητική συζήτηση με τον Δήμαρχό μας κ. Φώτη Δομουχτσίδη.

Σας ανακοινώνω λοιπόν ότι η Ομάδας μας θα παρευρεθεί και θα πάρει ενεργό μέρος στην ΑΝΑΒΙΩΣΗ στο Ρουπελ στις 12 και 13 Μαίου με

1. Αναβιωτικό δρώμενο Αναφοράς και έπαρσης Σημαίας
2.Επίδειξη ελαφριού οπλισμού ΕΣ του 1949-41
3.Επάνδρωση του οχυρού

Ευχαριστώ τον λαό της Σιντικής αλλά και από πολλά άλλα μέρη της Ελλάδας για τη συμπαράσταση αλλά και την σημερινή εγκάρδια στάση του Δημάρχου μας Φώτη Δομουχτσίδη"

Άμεσα ο κ Π. Σαββίδης απάντησε:
"Fake news. Για άλλη μια φορά ψεύδεσαι δημόσια. Εκβιάζεις και υπονομεύεις την προσπάθεια."

Στην συνέχεια ο κ Τσαρτσίδης ξανατοποθετήθηκε
" Η Αναβιωτική ομαδα μας μολις μου ανακοινωθηκε από τον Κοτρίδη Ηλία δεν θα πάρει μέρος στην ΑΝΑΒΙΩΣΗ στις 12,13 Μαίου"

Η διαμάχη συνεχίστηκε με νέα ανάρτηση που αφορούσε τον κ Κοτρίδη:
"ΑΠΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΤΣΙΟ
Τελικά ο Λχίας Δημήτριος Ιτσιος ήταν ή δεν ήταν πολυβολητής του Π8 για να μάθουμε επιτέλους τι ακριβώς έγινε εκείνη την ημέρα διότι η απόψεις διίστανται όπως φαίνονται και απο τα παρακάτω ling????"

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιαγιά στην Καππαδοκία τραγουδά Ελληνικό παραδοσιακό (Βίντεο)

Τραγωδία στo Χαρωπό, νεκρό μωράκι 8 μηνών.

Η καταπράσινη Καστανούσσα το 2024 : Το χωριό που θυμίζει ενα τεράστιο γκαζόν με βίλες

Νέα

Φωτογραφία της ημέρας

Φωτογραφίες

Βίντεο

Πρόσωπα

Καταστήματα

Συνταγές

Χθεσημεραυριο

Μουσικές Επιλογές: Bουτιά στο παρελθόν

Ιστορίες

Τσιμεριτας

Ο χαζός του χωριού

Κλινικός Ψυχρολόγος