Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

Εγκαίνια Ενοριακής Κατασκήνωσης ''το Θαβώρ''

Ένα μικρό θαύμα, ένα όνειρο που πήρε "σάρκα και οστά" και απέκτησε υπόσταση σε σύντομο χρονικό διάστημα μπορεί να χαρακτηριστούν οι νέες υπερσύγχρονες Κατασκηνώσεις του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Θεσσαλονίκης στα Πλατανάκια Σερρών

Η Πέμπτη 16η Αυγούστου 2018, θα μείνει χαραγμένη για πάντα στις καρδιές του Ιερού Κλήρου με πρωτεργάτη τον Αρχιμανδρίτη π. Νικόλαο Παπαγεωργίου και των πιστών που συμμετείχαν στον αγιασμό των εγκαινίων των εγκαταστάσεων της Ενοριακής Κατασκήνωσης "ΤΟ ΘΑΒΩΡ".

Τον αγιασμό τέλεσαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, ο οποίος και παραχώρησε το χώρο για την κατασκευή της Κατασκήνωσης και ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης Αρχ. π. Ιάκωβος Αθανασίου ως εκπρόσωπος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, παρουσία Ιερέων και πολλών Ενοριτών της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος που στήριξαν με θέρμη το εν λόγω πολυδιάστατο έργο. Στην όμορφη αυτή τελετή παρέστη και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θερμών κ. Δημήτριος.

Στη μεστή προσλαλιά του ο Σεβ. Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα του ρόλου των κατασκηνώσεων και στο έργο που επιτελείται στα νέα παιδιά, ιδίως στις δύσκολες ημέρες που διέρχεται το έθνος μας και εξήρε την πρωτοβουλία και την προσπάθεια των Ιερέων και των ευλαβών πιστών της Ι.Ν. της Μεταμορφώσεως Θεσσαλονίκης για την ολοκλήρωση του έργου.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Αρχ. π. Νικόλαος Παπαγεωργίου ανέφερε μεταξύ των άλλων: ''Στο "Θαβώρ" επιδιώκουμε να συνδράμουμε στη διαμόρφωση υγιούς συνείδησης των αυριανών πολιτών της πολύπαθης πατρίδας μας. Η πνευματική προσφορά στα παιδιά μας είναι πολύ σημαντική για όλη τη ζωή τους, αφού τα εφόδια που λαμβάνουν, η κοινωνικοποίηση, η ανάληψη ευθυνών και πρωτοβουλιών, οι αλησμόνητες στιγμές που βιώνουν χάρη στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα και η συμμετοχή τους στη λατρευτική ζωή της Εκκλησίας μένουν ανεξίτηλες στην καρδιά τους. Έχει ειπωθεί ότι τα οφέλη που λαμβάνουν τα παιδιά στην κατασκήνωση είναι συνήθως πολύ περισσότερα από τα οφέλη που λαμβάνουν τα παιδιά σε όλη την κατηχητική χρονιά! Και αυτό αποτελεί αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα, αδιάψευστοι μάρτυρες της οποίας είναι οι χαρακτήρες που διαπλάθονται και οι σχέσεις που διαμορφώνονται και διαρκούν για μια ζωή".

Σε άλλο σημείο ευχαρίστησε όλους εκείνους οι οποίοι συνέβαλαν στην ολοκλήρωση του σπουδαίου αυτού έργου.

Εν πρώτοις τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη μας Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο, με την ευλογία του οποίου πραγματοποιήθηκε ετούτο το εγχείρημα, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου κ. Μακάριο, στους κόπους και στις φροντίδες του οποίου οφείλεται η παραχώρηση του χώρου, τον Πρωτοσύγκελλό π. Ιάκωβο για την μέριμνα και τις συνεχείς συμβουλές του και τέλος ευχαριστώ και όλους όσοι με την παρουσία τους δήλωσαν έμπρακτα πως νιώθουν το χρέος που είναι οφειλή προς τα παιδιά μας.

"Αισθάνομαι επίσης την ανάγκη να ευχαριστήσω για την ολόψυχη συμπαράστασή τους τους συνεργάτες μου στον Ιερό μας Ναό, τους δύο συνεφημέριούς μου, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, τους εθελοντές και τις εθελόντριες, τα στελέχη και τους ομαδάρχες και γενικά όλους τους ενορίτες οι οποίοι ανέλαβαν όλη τη δαπάνη του έργου, αλλά και όσους εργάστηκαν όλους αυτός τους μήνες μέσα σε αυτό το ευλογημένο τοπίο. Νομίζω πως έχουν επίγνωση της βαθύτατης εκτίμησής μου. Το ότι συνεργάστηκαν για να αποκτήσει η ενορία της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Θεσσαλονίκης ένα τέτοιο έργο είναι κάτι που θα τους το αναγνωρίσουν και οι μελλοντικές γενιές" είπε χαρακτηριστικά.

Από σήμερα 17 Αυγούστου 2018, θα ξεκινήσει και η κατασκηνωτική περιόδος με συμμετοχή 100 και πλέον παιδιών Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου που θα χαρούν την ολοκαίνουργια Κατασκήνωση "Το Θαβώρ"..

Πηγή  Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου