Ω ΈΛΛΗΝ! Ο Σπύρος-Ανδρέας Παπαδάτος μας μιλάει για την νέα ταινία του με θέμα το Μακεδονικό

Μια νέα ταινία μικρού μήκους με θέμα το Μακεδονικό θα κυκλοφορήσει σε λίγες μέρες και φυσικά δεν θα μπορούσε να μας αφήσει αδιάφορους.
Στο δελτίο τύπου της ταινίας διαβάσαμε τα παρακάτω:
Ω ΈΛΛΗΝ, μια ταινία μικρού μήκους με θέμα το Μακεδονικό και την εθνική μας κυριαρχία.  Δεν θίγει και δεν προκαλεί.  Δίνει φωνή στην απογοήτευση που νιώθει κάθε Έλληνας με σκοπό να παρηγορήσει και να ενθαρρύνει το πνεύμα της Ελλάδας να συνεχίσει το δρόμο προς ένα καλύτερο αύριο.  Παρουσιάζει τα γεγονότα ως τα γνωρίζουμε μέσα από μία νοσταλγική ματιά.

Το Facebook της ταινίας https://www.facebook.com/spiroetgr/

'Όλα αυτά μας κίνησαν περισσότερο το ενδιαφέρον και μιλήσαμε με τον πρωταγωνιστή της ταινίας κ. Σπύρο-Ανδρέα Παπαδάτο.

Σιδηρόκαστρο: Kαλησπέρα κ. Παπαδάτο, Θα θέλαμε να μας απαντήσετε σε μερικές ερωτήσεις που αφορούν για την ταινία Ω Έλλην για να ενημερωθούν οι αναγνώστες μας.

Σπύρος-Ανδρέας Παπαδάτος: Γειά σας, με χαρά θα σας απαντήσω

Σιδηρόκαστρο: Σε ποιες ταινίες ή κινηματογραφικά έργα έχετε παίξει παλιότερα ;

Σπύρος-Ανδρέας Παπαδάτος: Έχω  παίξει σε διάφορες ειδών ταινίες, οπος την αγγλ'ωφονη ταινία, Unitas, του Κωστή Μπασογιάννη,, η οποία ήταν και η πρώτη μου δουλεία στην Ελλάδα.  Επίσης στην ταινία Κάτω απο το Μακιγιάζ της, του Βαγγέλη Σειτανίδη, Κέλυφος, και Introvenous, και οι δύο του Αντώνη Στελιανέση.  Πέρα απο σινεμά, η αγάπη μου είναι το θέατρο, και μέσα σε αυτόν τον χόρο είμαι πολύ ενεργός, με την πιο πρόσφατη δουλειά μου, Chameleon, θα ανέβει στο Studio Μαυρομιχάλη από 3 Οκτωβρίου.

Σιδηρόκαστρο: Πως προέκυψε η συνεργασία αυτήν; Ποιος είχε την ιδέα;

Σπύρος-Ανδρέας Παπαδάτος: Η ιδέα αυτής της ταινίας γεννήθηκε απο την δική μου προσωπική στεναχώρια, απογοήτευσή και  απελπισία που έβραζαν μέσα μου πάνω απο 25 χρόνια όσο αφορά αυτή την παράνοια που ονομάζετε "το Σκοπιανό".  ¨έπεσα από τα σύννεφα..κάτι άλλαξε μέσα μου όταν άκουσα 'Ελληνα πρωθυπουργό να μιλάει επίσημα για μια "Βόρεια Μακεδονία".  Παρακολούθησα την "τελετή" Πρεσπών, όπως πολλοί Έλληνες, με πίκρα.  Παρακωλουθώντας όλο αυτό, η ανάκη μου να δώση φωνή σε αυτή την πίκρα και απογοήτευση ήταν αβάσταχτη..το κείμενο το έγραψα την στιγμή που έπεφταν οι υπογραφές για μια "Βόρεια Μακεδονία"  Οπότε, αυτή η ταινία είναι η δική μου υπογραφή, είναι η υπογραφή των αμέτρητων Ελλήνων, εντός και έκός, που ένιωθαν παρόμοια συναισθήματα με τα δικά μου, εκείνη την στιγμή.

Σιδηρόκαστρο: Πόσα άτομα παίζουν στην ταινία;

Σπύρος-Ανδρέας Παπαδάτος: Στην ταινία παίζουν δύο άτομα, άνδρας και γυναίκα, οι οποίοι προβάλουν διάφορους συμβολισμούς.

Σιδηρόκαστρο: Που έγιναν τα γυρίσματα;

Σπύρος-Ανδρέας Παπαδάτος: Τα γυρίσματα έγιναν στήν Κεφαλλονιά, στο χωριό μου, στα Κουρουκλάτα.
Έτσι ώστε να δηλώσω οτί κάθε Ελληνας, απο όπου δήποτε και να καταλέγεται έχει κομμάτι της κληρονομιάς του και την Μακεδονία μας.

Σιδηρόκαστρο: Πέραν του youtube θα την δούμε σε κάποια αίθουσα;

Σπύρος-Ανδρέας Παπαδάτος: Η ταινία θα προβληθεί μόνο στο YouTube channel της ταινίας.  Θέλω όλος ο κόσμος να έχει ελεύθερη προσβάσεις σε αυτήν.  Θα είναι καταπληκτικά αν όλοι η Έλληνες, και όχι μόνο, παρακολουθήσουμε την είδα στιγμή αυτή την ταινία, αυτή την "φωνή", και κότα κάποιο τρόπο έτσι, να βρούμε κάποια παρηγοριά, ο ένας στον άλλον.

Σιδηρόκαστρο: Τι μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στους Μακεδόνες της Σιντικής και γενικά των Σερρών

Σπύρος-Ανδρέας Παπαδάτος: Στους Μακεδόνες της Σιντικής και γενικά των Σερρών, θέλω να στείλω την αγάπη μου, και να τους χαρίσω αυτή την συμπαράσταση, απλόχερα μέσα απο την τέχνη μου.

Σιδηρόκαστρο: Σας ευχαριστούμε θερμά

Σπύρος-Ανδρέας Παπαδάτος: Χαρά μου, εγώ ευχαριστώ

Πριν λίγο καιρό ο  κ. Παπαδάτο μίλησε για το Μακεδονικό για και στο pagenews.gr


Διαβάστε όλη την συνέντευξη ΕΔΩ

Η προβολή της ταινίας θα γίνει μέσω Internet σε λίγες μέρες, ώστε έτσι ο κάθε Έλληνας να έχει ελεύθερη πρόσβαση και να μπορέσει να την αξιολόγηση με άνεση.  Επιθυμία τον συντελεστών είναι να την παρακολουθήσουμε όλοι μαζί, την ίδια στιγμή, ως ένα αθάνατο ελληνικό πνεύμα.  Η σιωπή δεν μας ταιριάζει.

Το παρακάτω είναι το λινκ για το YouTube channel στο οποίο θα γίνει η πρεμιέρα.  Επισκεφθείτε και γίνεται συνδρομητές για ενημέρωση της προβολής

Η προβολή της ταινίας θα γίνει μέσω Internet ΕΔΩ


Συντελεστές
Ελένη Καπλανιδη
Guido Raffinatore
Μαγδαληνή Τσακάλωφ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιαγιά στην Καππαδοκία τραγουδά Ελληνικό παραδοσιακό (Βίντεο)

Τραγωδία στo Χαρωπό, νεκρό μωράκι 8 μηνών.

Η καταπράσινη Καστανούσσα το 2024 : Το χωριό που θυμίζει ενα τεράστιο γκαζόν με βίλες

Νέα

Φωτογραφία της ημέρας

Φωτογραφίες

Βίντεο

Πρόσωπα

Καταστήματα

Συνταγές

Χθεσημεραυριο

Μουσικές Επιλογές: Bουτιά στο παρελθόν

Ιστορίες

Τσιμεριτας

Ο χαζός του χωριού

Κλινικός Ψυχρολόγος