Θωμάς Σιαμπίρης (Εφοριακός / Αντινομάρχης Σερρών)

Ο Θωμάς Σιαμπίρης, γεννήθηκε το 1953 και μεγάλωσε στο Νέο Πετρίτσι, από όπου έφυγε σε ηλικία 15 χρόνων προκειμένου να σπουδάσει στη Θεσσαλονίκη. Τελείωσε το γυμνάσιο στη Θεσσαλονίκη και συνέχισε τις σπουδές του στην Ανώτατη Βιομηχανική Σχολή Θεσσαλονίκης του τμήματος Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων.

15-8-1971 νεολαίοι Πετριτσιώτες στο μπαρμπαγιώργο διακρίνονται από αριστερά οι μίμης Πιπερίδης,Σιαμπίρης θωμάς,Παπαδόπουλος Σίμος,Γιαννούδης Θωμάς,Αθανασούλης Σωτήρης και Τσάγκας Πέτρος.
Φωτό αρχείου Συμεών Παπαδόπουλος

Ήταν παντρεμένος με τη Μαρία Σιδηροπούλου, που είναι από το Νέο Πετρίτσι, με την οποία απέκτησε δύο παιδιά, την Ευγενία και τη Μεταξία
Δεκαετία 1970 Παπαδόπουλος Συμεών, Συμεωνίδης Γεώργιος, Σιαμπίρης Θωμάς.
Φωτό αρχείου Συμεών Παπαδόπουλος.

Το 1984 εισήλθε στο Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών στο κλάδο των εφοριακών. Μέχρι το 1995 υπηρέτησε στη Δ.Ο.Υ. Σιδηροκάστρου. Εργάστηκε στη Θεσσαλονίκη, στο Περιφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο (Π.Ε.Κ.).

Αμέσως με την είσοδό του στον κλάδο των εφοριακών ασχολήθηκε με το συνδικαλιστικό κίνημα και εκλέχτηκε για πρώτη φορά το 1985 αντιπρόσωπος στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εφοριακών με την παράταξη της ΠΑΣΚΕ.

Το 2005 εκλέχτηκε Γενικός Σύμβουλος στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εφοριακών (ΠΟΕ – ΔΟΥ). Παράλληλα ήταν μέλος της Συντονιστικής Γραμματείας Εφοριακών ΠΑΣΚΕ Θεσσαλονίκης – Κιλκίς – Χαλκιδικής. Ήτανι επίσης μέλος της Δευτεροβάθμιας Συντονιστικής Γραμματείας ΠΑΣΚΕ Εφοριακών Ελλάδας.

Το 2010 διετέλεσε αντινομάρχης Διοίκησης-Οικονομικών και Ανάπτυξης όντας εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος με τον Στ. Φωτιάδη

Ποτέ του δεν σταμάτησε να έχει επαφές με το Νέο Πετρίτσι, όπου επίσης έχει αναπτύξει πλούσια δράση. Ήταν Πρόεδρος του συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Γυμνασίου Ν. Πετριτσίου, γενικός γραμματέας της ομάδας ποδοσφαίρου «Αναγέννηση» για μια δεκαετία, ενώ διετέλεσε και μέλος του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου. Επίσης ήταν ιδρυτικό μέλος & Αντιπρόεδρος στο Σύλλογο Βλάχων Ν. Πετριτσίου «Η Ράμνα». Στην πρώην κοινότητα Νέου Πετριτσίου είχε συμμετάσχει στις τοπικές εκλογές του 1994 ως υποψήφιος κοινοτικός σύμβουλος και αναδείχτηκε πρώτος σε ψήφους.
Ο Θ. Σιαμπίρης εκλέχτηκε πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σερραϊκών Συλλόγων Θεσσαλονίκης

Απεβίωσε σε ηλικία 65 ετών. 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιαγιά στην Καππαδοκία τραγουδά Ελληνικό παραδοσιακό (Βίντεο)

Τραγωδία στo Χαρωπό, νεκρό μωράκι 8 μηνών.

Η καταπράσινη Καστανούσσα το 2024 : Το χωριό που θυμίζει ενα τεράστιο γκαζόν με βίλες

Νέα

Φωτογραφία της ημέρας

Φωτογραφίες

Βίντεο

Πρόσωπα

Καταστήματα

Συνταγές

Χθεσημεραυριο

Μουσικές Επιλογές: Bουτιά στο παρελθόν

Ιστορίες

Τσιμεριτας

Ο χαζός του χωριού

Κλινικός Ψυχρολόγος