Έσβησε από την βροχή φωτιά στην Καστανούσσα αλλά τώρα ψάχνουμε για το ποιος είναι ο ηλίθιος

Η πυροσβεστική βρέθηκε ακόμη μια φόρα επί το έργον. Νέα φοτιά ξέσπασε στην Καστανούσσα και αμέσως το κλιμάκιο της πυροσβεστικής ρίχτηκε στην μάχη κατάσβεση της.

Το πως θα εξελισσόταν αυτήν η μάχη θα ταν αβέβαιο αν δεν έβρεχε, πράγμα το ποίο βοήθησε και έσβησε την φωτιά.

Ο Δήμαρχός μας αναφερόμενος στο περιστατικό έγραψε:
"ΠΑΊΖΟΥΜΕ" ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΆ !!! Δυστυχώς!!!
Ακόμα μια φωτιά, τώρα ήταν στην ΚΑΣΤΑΝΟΎΣΑ. Δεκάδες φέτος...
Ως πότε θα διακινδυνεύουμε??
ΗΔΗ χάσαμε ζωές! Ο Δήμος εκεί, αλλά...
Ευτυχώς ήρθε... Η βροχή..

Οι περιπτώσεις πυρκαγιών οφείλονται σε διάφορους λόγους. Οταν αφορά αγρότες που καίνε τα χωράφια το να ρίχνουμε ευθύνες ή να τους βρίζουμε όπως παρατηρήθηκε σε κάποιους τοπικούς ιστότοπους δεν είναι λύση και δεν πρόκειται να φέρει κάποιο αποτέλεσμα.

Το δασαρχείο τόσα χρονια απαγόρευε την καύση των χωραφιών για κάποιες συγκεκριμένες χρονικές περιόδους ενώ επέτρεπε την καύση σε συγκεκριμένη περίοδο.

Βλέποντας τα πράγματα με ένα τρίτο μάτι θα αναφέρουμε ότι σε καμιά περίπτωση μια φωτιά σε όποια περίοδο, δεν είναι ελεγχόμενη όταν γίνετε από έναν η δυο άτομα.
Από την άλλη η κατάσταση στην χώρα έχει σβήσει τον αγροτικό πληθυσμό, το να απαγορεύσεις τελείως την καύση στην ουσία καταδικάζεις του μικρούς αγρότες σε εξαφάνιση, μιας και η παραγωγή του θα πέσει κατά πολύ εάν δεν φύγουν όλα αυτά τα χόρτα. Η φωτιά τόσα χρόνια ήταν το δωρεάν μέσο καθαρισμού, το κόστος για άλλο μέσο είναι μεγάλο και ¨το σηκώνουν¨μόνο οι μεγαλοκτηματίες. 

Συν το ότι έχουν να αντιμετωπίσουν και τα παράπονα για την χρίση φαρμάκων.

Στην τελική ο αγρότης θα κοιτάξει την επιβίωσή του όπως εμείς κοιτάμε την δική μας, ότι και να πούμε όσο και να τον κατηγορήσουμε.

Έχοντας υπόψιν τα παραπάνω ίσως η λύση να απαιτεί μια πιο σοβαρή αντιμετώπιση από πλευρά της πολιτείας,  Ίσως θα έπρεπε η καύση να γίνετε με ποιο οργανωμένο τρόπο με την συμμετοχή των αρχών. 

Η κατάργηση της τελείως με νόμο δεν φέρνει αποτέλεσμα και δεν αποτρέπει κανέναν. Όπως γίνεται με τα τόσα καμμένα δάση, για να χτιστούν βίλες ή να τοποθετηθούν ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΉΤΡΙΕΣ.

Φυσικά ηλίθιοι πάντα θα υπάρχουν είτε είναι αγρότες που βάζουν απερίσκεπτα φωτιές, είτε ένας δημοτικός σύμβουλος που κοιτάει τον κώλο του και την κλίκα του αδιαφορώντας για το τι έχει να αντιμετωπίσει ο αγρότης, είτε πολίτικοι, δημόσιοι υπάλληλοι, ιδιωτικοί υπάλληλοι, καταστηματάρχες κτλπ είτε είναι ο κάθε καμένος χωρίς ίχνος εγκεφάλου στο κεφάλι του που έκανε έναν ιστότοπο στο διαδίκτυο και εκφέρει και άποψη.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιαγιά στην Καππαδοκία τραγουδά Ελληνικό παραδοσιακό (Βίντεο)

Το νέο σύγχρονο μηχάνημα συγκομιδής ελιάς έφτασε και στις Σέρρες

Ο Μέγας Αλέξανδρος διαβαίνει τον Ελλήσποντο, 1 Απριλίου 334 π.Χ.

Νέα

Φωτογραφία της ημέρας

Φωτογραφίες

Βίντεο

Πρόσωπα

Καταστήματα

Συνταγές

Χθεσημεραυριο

Μουσικές Επιλογές: Bουτιά στο παρελθόν

Ιστορίες

Τσιμεριτας

Ο χαζός του χωριού

Κλινικός Ψυχρολόγος