Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022

Πατήρ Ιωάννης Καλαΐδης (Παπα-Γιάννης, 1925-2009)

Πρόσωπα | Επιλογή ανά θέμα | Τελευταίες αναρτήσεις

Ο Πατήρ Ιωάννης χειροτονήθηκε ως ιερέας στις 23 Ιουλίου 1970, ημέρα Παρασκευή, στο χωριό Προμαχώνας του νομού Σερρών!

Ήταν τότε 45 ετών! Στην φωτογραφία βλέπουμε τον π. Ιωάννη με την οικογένειά του, έξω από τον Ιερό Ναό του χωριού! Στο χωριό από όπου καταγόταν ο ίδιος, το Καμαρωτό Σερρών, ενώ ήταν ακόμη λαϊκός, οι συγχωριανοί του, για την αρετή που είχε, τον φώναζαν παπα – Γιάννη!

Αγωνίστηκε με αυτοθυσία και με μεγάλη αγάπη προς τον Χριστό και τους συνανθρώπους του, για 39 έτη ως ιερέας και η προσφορά του στον λαό της Ορθοδοξίας είναι ανεκτίμητη.

Στις 4 Αυγούστου του 2009 εκοιμήθη στο Νεοχώρι Σιντικής του Νομού Σερρών, ο οσιότατος ιερέας π. Ιωάννης Καλαΐδης, κτήτορας του Ιερού Ναού των αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης.

Παρηγόρησε και βοήθησε χιλιάδες χριστιανούς οι οποίοι κατέφευγαν σε αυτόν, ζητώντας τη βοήθειά του στα δύσκολα προβλήματά τους. Με την προσευχή του στους αγαπημένους του αγίους Ραφαήλ, Νικόλαο και Ειρήνη έγιναν αμέτρητα και μεγάλα θαύματα. Ακόμη, με το διορατικό και προορατικό χάρισμα που του έδωσε ο Θεός, οδήγησε πάρα πολλούς στο δρόμο της μετάνοιας, της εξομολόγησης και της σωτηρίας.

Τα ηχητικά αποσπάσματα (αναγνώσματα Ευαγγελίων) προέρχονται από την ακολουθία της  Μεγάλης Πέμπτης, 12 Απριλίου του 2001, που ήταν και η τελευταία χρονιά που λειτούργησε σαν εφημέριος στο Νεοχώρι Σιντικής.






















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου