Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας Cross-Country, Σέρρες

Η Ένωση Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας – Θράκης, στα πλαίσια του Πρωταθλήματος Ορεινής Ποδηλασίας Μακεδονίας-Θράκης, διοργανώνει το Σαββατοκύριακο 2-3 Απριλίου 2022, Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας στο αγώνισμα του Cross-Country, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, τον Δήμο Σερρών, το Επιμελητήριο Σερρών και τον τοπικό Σύλλογο ΑΠΣ ΜΑΧΗΤΗ Σερρών.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις Σέρρες (κοιλάδα Αγ.Αναργύρων).

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ:
Ανδρών, Γυναικών, Εφήβων, Νεανίδων, Παίδων, Κορασίδων, Παμπαίδων, Πανκορασίδων Μίνι και Masters.

Οι αγώνες περιλαμβάνονται στο αγωνιστικό πρόγραμμα της ΕΟΠ και δίνουν βαθμολογία στην ατομική και σωματειακή κατάταξη της ΕΟΠ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ:
Σάββατο 2/4/2022

Παμπαίδες – Παγκορασίδες – Μίνι

ΕΚΚΙΝΗΣΗ-ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Κοιλάδα Αγίων Αναργύρων
στην Τεχνητή Λίμνη (κολυμβητήριο Σερρών – έναντι Θερινού Κινηματογράφου).

Α. ELIMINATOR όλων των κατηγοριών
Ώρα εκκίνησης: 13:00

Η σειρά των εκκινήσεων είναι Μίνι μικρά, Μίνι μεγάλα, Παμπαίδες, Κορασίδες, Παγκορασίδες, Παίδες, Γυναίκες, Νεάνιδες, Έφηβοι, Άνδρες, Μάστερς.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ:

Η διαδρομή είναι μήκους 1000 μ.
13.00– το πρόγραμμα θα καθοριστεί από τις συμμετοχές

XCE (1ος Γύρος) Ατομ.Χρονομέτρηση
XCE Σειρές: 1/16 – 1/8 – Ημιτελικοί – Τελικοί
Β. CROSS COUNTRY 2,1 km, starting loop 1,5 km.
Ζώνη τροφοδοσίας/Παροχή τεχνικής βοήθειας: 30 μ. μετά την εκκίνηση
15:00 XCC Μίνι Μικρά Αγόρια – Κορίτσια (20’)
15:30 XCC Μίνι Μεγάλα Αγόρια – Κορίτσια (20’)
16:00 XCC Παμπαίδες/Παγκορασίδες (30’)

Κυριακή 3/4/2022
Άνδρες–Γυναίκες–Έφηβοι – Νεάνιδες – Παίδες – Κορασίδες – Μάστερς

A. CROSS COUNTRY 4,2 km, starting loop 1,5 km.
Ζώνη τροφοδοσίας/Παροχή τεχνικής βοήθειας: 30 μ. μετά την εκκίνηση
10:00 XCO Παίδες/Κορασίδες (50’)
11:15 XCΟ Έφηβοι/Νεάνιδες (65’)
12:30 XCΟ Άνδρες/Γυναίκες (90’)
14:30 XCΟ Μάστερς (80΄)

Το πρόγραμμα θα οριστικοποιηθεί με την λήξη των δηλώσεων συμμετοχής.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ:
Οι κατηγορίες Masters, Άνδρες, Έφηβοι, Γυναίκες, Νεάνιδες, Παίδες και Κορασίδες θα αγωνισθούν στην διαδρομή Elite X-Country 4,2km Οι κατηγορίες Παμπαίδες, Παγκορασίδες, Μίνι (Mικρά-Μεγάλα) θα αγωνισθούν στην διαδρομή Short Track Mini X-Country 2,1km

Aκολουθούν χάρτης και υψομετρικά για κάθε διαδρομή.

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ Εκκίνησης/Τερματισμού:
Κοιλάδα Αγίων Αναργύρων Σερρών με σημείο εκκίνησης-τερματισμού τον παράδρομο αναστροφής απέναντι από τον θερινό κινηματογράφο.
ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες πρωταθλήματος έχουν όλα τα σωματεία – μέλη της Ε.Π.Σ.ΜΑ.Θ. με απεριόριστο αριθμό αθλητών. Τα δελτία των αθλητών πρέπει να είναι σε ισχύ για το 2022.
Επίσης σας εφιστούμε την προσοχή ότι κάθε αθλητής θα πρέπει να επιδεικνύει στη Γραμματεία των αγώνων και την Κάρτα Υγείας του. Κανένας αθλητής δεν μπορεί να συμμετέχει αν έχει δελτίο αλλά δεν έχει την κάρτα Υγείας.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία της Ε.Π.Σ.ΜΑ.Θ. μέχρι την Τρίτη 29 Μαρτίου 2022. (Βρείτε το έγγραφο εδώ)

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η δήλωση συμμετοχής ΠΡΕΠΕΙ να είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ το έντυπο που στέλνει η Ένωση προς αυτό το σκοπό, και να αναγράφεται ο εκπρόσωπος (αρχηγός) της ομάδας καθώς και ο αριθμός UCI ID, ο αριθμός κινητού τηλεφώνου, και το email του. Ο αρχηγός κάθε ομάδας θα είναι ο μόνος αρμόδιος που θα έχει λόγο στην εξέλιξη του αγώνα. Οποιοδήποτε άλλο άτομο, που δεν αναφέρεται στη δήλωση συμμετοχής δεν έχει δικαίωμα εκπροσώπησης της ομάδας.
Η δήλωση συμμετοχής θα αποστέλλεται σε μορφή excel όπως ακριβώς είναι συνημμένη ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ σε pdf, φωτογραφία ή άλλη μορφή σκαναρισμένη κλπ, με συμπληρωμένα σωστά όλα τα ζητούμενα στοιχεία. Εάν δεν είναι πλήρης δεν θα γίνεται αποδεκτή.

Τα σωματεία, που επιθυμούν να συμμετάσχουν θα πρέπει να στείλουν φόρμα συμμετοχής, ορθά συμπληρωμένη και να περιλαμβάνει και το όνομα του αρχηγού κάθε ομάδας,.

ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Ορίζεται παράβολο συμμετοχής ανά αθλητή 20 ευρώ το οποίο θα καταβάλλεται εφάπαξ από τα σωματεία με τραπεζική κατάθεση στον λογαριασμό της Ε.Π.Σ.ΜΑ.Θ.
ΙΒΑΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ –GR 1901710750006075040030796.
Το ποσό αφορά τη συμμετοχή τους σε όλους τους αγώνες της χρονιάς. Η καταβολή των χρημάτων αυτών θα πρέπει να γίνει το αργότερο μέχρι τη λήξη της ημερομηνίας των δηλώσεων συμμετοχής του εκάστοτε αγώνα.
Οι πληρωμές θα γίνονται αυστηρά μόνο μέσω τραπέζης. Καμία πληρωμή δεν θα γίνεται δεκτή με μετρητά πριν τον αγώνα ή και επί τόπου. Στην περίπτωση που η ομάδα δεν έχει καταβάλει το αντίστοιχο ποσό για τις συμμετοχές της ομάδος της δεν θα επιτρέπεται η συμμετοχή στους αγώνες.
Το αντίγραφο της κατάθεσης θα αποστέλλεται στην Ένωση μαζί με τη δήλωση συμμετοχής του Σωματείου. Οι καταθέσεις των χρημάτων θα γίνονται συνολικά από τα σωματεία για όλους τους αθλητές τους. Στην αιτιολογία κατάθεσης θα αναφέρεται υποχρεωτικά το όνομα του σωματείου και θα αναγράφονται σε λίστα τα ονόματα των αθλητών, μεμονωμένες καταθέσεις δεν θα γίνουν δεκτές.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΑΓΩΝΩΝ:
Η Γραμματεία του αγώνα θα λειτουργεί στον χώρο της εκκίνησης από τις 11:30 το πρωί του Σαββ΄άτου και από τις 08:30 το πρωί της Κυριακής την ημέρα των αγώνων. Τους αριθμούς παραλαμβάνει ο δηλωμένος εκπρόσωπος ομάδας και ΜΟΝΟ αυτός (λόγω υγειονομικού πρωτοκόλλου ΕΟΠ), αφού προσκομίσει τα δελτία των αθλητών και τις Κάρτες Υγείας τους.

Κατά τον έλεγχο των δελτίων οι εκπρόσωποι των ομάδων θα πρέπει επίσης να προσκομίζουν την υπεύθυνη δήλωση που πρέπει να υπογραφεί από τον αρχηγό της ομάδας. Η υπεύθυνη δήλωση θα λέει ότι τα μέλη της αποστολής του σωματείου και ο συνοδός είναι γνώστες του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου της Ε.Ο.Π. και οφείλουν να το τηρούν στον αγωνιστικό χώρο και στους λοιπούς χώρους της διοργάνωσης. Βρείτε την εδώ.
Τα έντυπα αυτά θα πρέπει να κατατεθούν στον Υπεύθυνο covid-19 των αγώνων, ο οποίος θα βρίσκεται πλησίον της Γραμματείας.

Επιστροφή των αριθμών των αθλητών συγκεντρωτικά από τον εκπρόσωπο του σωματείου στην Γραμματεία, αμέσως μετά το πέρας του αγώνα. Τα δελτία θα παρακρατούνται μέχρι την λήξη των αγώνων.
Υπογραφή στο φύλο αγώνα, μέχρι και 30’ πριν την εκκίνηση του κάθε αγώνα, με επίδειξη της ατομικής κάρτας υγείας. Οι αθλητές θα προσέρχονται για υπογραφή στο φύλλο αγώνα ανά ομάδα, και ανά κατηγορία, με την αγωνιστική τους ενδυμασία και τα νούμερα αγώνα εμφανώς τοποθετημένα. Υποχρεούνται να φέρουν μαζί την κάρτας υγείας τους, και να την επιδεικνύουν στη Γραμματεία του αγώνα, κατά την υπογραφή τους, προκειμένου να αγωνιστούν.
Τα Σωματεία να φροντίσουν να βρίσκονται εγκαίρως για υπογραφές – παραλαβή αριθμών.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ COVID-19
Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική. Εξαιρούνται από τη χρήση μάσκας οι αθλητές/αθλούμενοι κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Προληπτικά μέτρα κατά την διασπορά του Covid-19, βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής στους αγώνες:

Αθλητές έως και 17 ετών:
self-test παρουσία του υπεύθυνου COVID της ομάδας ή του προπονητή την ημέρα του αγώνα.

Αθλητές 18 ετών και άνω:
PCR test 72 ωρών ή rapid test 48 ωρών

Οι προπονητές, συνοδοί ομάδας, προσωπικό διοργανωτή:
PCR 72 ωρών ή rapid test 48 ωρών εξαιρούνται από το testing οι πλήρως εμβολιασμένοι και όσοι διαθέτουν πιστοποιητικό νόσησης σε ισχύ. Οι αγώνες διεξάγονται με βάση το επικαιροποιημένο υγειονομικό αγωνιστικό πρωτόκολλο της Ε.Ο.Π.

Υπεύθυνος COVID-19 διοργάνωσης:
κ. Κων/νος Τσορτουκτσίδης

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:
Θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 & 14:30 (Σάββατο 2/4/22) και στις 09:00 (Κυριακή 3/4/22) στον χώρο της Γραμματείας. Η παρουσία των αρχηγών των ομάδων (και μόνον αυτών) είναι υποχρεωτική.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΩΝ:
Οι αγώνες διεξάγονται με τους κανονισμούς της ΕΟΠ και της UCI, για ότι δεν προβλέπεται στους κανονισμούς της ΕΟΠ.

Αγώνισμα XCC:
(Κατηγορία Μίνι-ΠΠ-ΠΚ) Θα διεξαχθεί σύμφωνα με την εγκύκλιο 10.1/2022 της ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της ΕΟΠ.

Εξοπλισμός:
Εντός της αγωνιστικής διαδρομής, η χρήση αριθμού ποδηλάτου και κράνους είναι υποχρεωτική για όλους τους αγωνιζόμενους πριν, μετά και κατά την διάρκεια των αγώνων και προπονήσεων.

Σειρά εκκίνησης:
Σύμφωνα με την τελευταία ατομική κατάταξη της UCI (για τις κατηγορίες που προβλέπεται), κατόπιν την τελευταία ανακοινωμένη ατομική κατάταξη της ΕΟΠ, κατόπιν την τελευταία σωματειακή κατάταξη της ΕΟΠ (ένας αθλητής ανά ομάδα – διαδοχικά μέχρι τέλους των συμμετεχόντων).

Ζώνες Τροφοδοσίας/Τεχνικής Βοήθειας:
Στον αγώνα θα υπάρχει ένα σημείο τεχνικής υποστήριξης (FTA Zone) 30 μ. μετά την εκκίνηση το οποίο είναι εξοπλισμένο με εργαλεία επισκευής ποδηλάτων. Για αναλώσιμα υλικά – ανταλλακτικά είναι υπεύθυνοι οι ίδιοι οι αθλητές ή οι ομάδες τους. Στο ίδιο σημείο θα γίνεται η τροφοδοσία και υδροδοσία των αθλητών. Πρόσβαση στις Ζώνη Τεχνικής Βοήθειας, μόνον από κατόχους «πάσου», που χορηγείται από την Γραμματεία αποκλειστικά στον αρχηγό της ομάδας, σε αριθμό ανάλογο των συμμετεχόντων κάθε ομάδας (με απόφαση της Αγωνοδίκου Επιτροπής). Οι μηχανικοί/τροφοδότες θα φέρουν το πάσο σε εμφανές σημείο καθόλη την διάρκεια παραμονής τους στην Ζώνη.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ – ΕΠΑΘΛΑ:
1ος Νικητής Κύπελλο – Χρυσό μετάλλιο – Δίπλωμα
2ος Νικητής Αργυρό μετάλλιο – Δίπλωμα
3ος Νικητής Χάλκινο μετάλλιο – Δίπλωμα
4ος,5ος,6ος Διπλώματα

ΑΠΟΝΟΜΕΣ:
Σε περίπτωση που οι συνθήκες κατά της πανδημίας το επιτρέπουν, θα υπάρξουν απονομές σε χώρο και χρόνο, που θα ανακοινωθεί από τους διοργανωτές.
Οι έξι (6) πρώτοι ποδηλάτες κάθε κατηγορίας είναι υποχρεωμένοι να παρουσιασθούν στο βάθρο με την επίσημη ενδυμασία της ομάδας τους για την καθιερωμένη απονομή επάθλων Οι ποδηλάτες θα προσέλθουν στο podium με την αγωνιστική τους ενδυμασία και χωρίς ποδήλατα.

ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΝΤΙΝΤΟΠΙΝΓΚ:
Σε περίπτωση που το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης Ντόπινγκαποφασίσει ελέγχους, θα υπάρξει ενημέρωση για τους εμπλεκόμενους, σύμφωνα με τουςκανονισμούς της ΕΟΠ, της UCI και του ΕΣΚΑΝ.

ΠΟΙΝΕΣ:
Στους αγώνες θα εφαρμοστούν οι ποινές που αναφέρονται στους κανονισμούς της ΕΟΠ και όπου δεν προβλέπεται της UCI.

ΑΛΥΤΑΡΧΗΣ ΑΓΩΝΑ: (θα οριστεί από την ΕΟΠ)
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΑ: (θα ανακοινωθεί)

ΑΠΟΔΟΧΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ-ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ:
I. Με την συμμετοχή του στον αγώνα, ο ποδηλάτης αποδέχεται το περιεχόμενο και τους όρους της παρούσας προκήρυξης των αγώνων.

II. Άπαντες οι συμμετέχοντες στους αγώνες με οποιαδήποτε μορφή, αθλητές, προπονητές, συνοδοί, θεατές και όλοι οι εμπλεκόμενοι στην διοργάνωση, αποδέχονται όπως τα προσωπικά τους στοιχεία, τα αποτελέσματα αγώνων με τις επιδόσεις, τις φωτογραφίες, τα βίντεο αυτών, να δίνονται στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, στα ηλεκτρονικά μέσα δικτύωσης και επικοινωνίας, και να επεξεργάζονται από τον διοργανωτή του αγώνα και τους συνδιοργανωτές αυτού.

ΙΙΙ. Η Ε.Π.Σ.ΜΑ.Θ. δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε ατύχημα ή καταστροφή υλικού, οποιουδήποτε συμμετέχει στον αγώνα με οποιαδήποτε ιδιότητα.

IV. Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται στην προκήρυξη του αγώνα αποφασίζει επιτόπου και τελεσίδικα η Αγωνόδικος Επιτροπή, η οποία έχει το δικαίωμα τροποποίηση της παρούσης.

ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιαγιά στην Καππαδοκία τραγουδά Ελληνικό παραδοσιακό (Βίντεο)

Τραγωδία στo Χαρωπό, νεκρό μωράκι 8 μηνών.

Eξόρυξη χρυσού στις Σέρρες

Νέα

Φωτογραφία της ημέρας

Φωτογραφίες

Βίντεο

Πρόσωπα

Καταστήματα

Συνταγές

Χθεσημεραυριο

Μουσικές Επιλογές: Bουτιά στο παρελθόν

Ιστορίες

Τσιμεριτας

Ο χαζός του χωριού

Κλινικός Ψυχρολόγος