Νεοχώρι

ΟικισμοίΝεοχώρι 
Ιστορικά | Φωτογραφίες | Βίντεο | Πρόσωπα | Καταστήματα/Υπηρεσίες | Αναρτήσεις |

Το Νεοχώρι είναι οικισμός του Δήμου Σιντικής της περιφερειακής ενότητας Σερρών. Η επίσημη ονομασία είναι “το Νεοχώριον”. Υπάγεται στην κοινότητα Νεοχωρίου του δήμου Σιντικής. Σύμφωνα με την απογραφή του 2011 έχει πληθυσμό 499 κατοίκων.

Κατά τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας με το σχέδιο “Καποδίστριας”, μέχρι το 2010, το Νεοχώρι ανήκε στο Τοπικό Διαμέρισμα Νεοχωρίου (Σιντικής), του πρώην Δήμου ΚΕΡΚΙΝΗΣ του Νομού ΣΕΡΡΩΝ.

Το ανάγλυφο γύρω από το Νεοχώρι είναι ποικίλο. Το υψηλότερο κοντινό σημείο είναι 1.818 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, 6,4 χλμ βόρεια του Νεοχωρίου. Η πλησιέστερη μεγάλη κοινότητα είναι το Νέο Πετρίτσι, 17,3 χλμ. ανατολικά του Νεοχωρίου. Στα περίχωρα γύρω από το χωριό αναπτύσσεται κυρίως μικτό δάσος .

Το κλίμα στην περιοχή είναι εύκρατο. Η μέση ετήσια θερμοκρασία στην περιοχή είναι 14°C. Ο θερμότερος μήνας είναι ο Ιούλιος, όταν η μέση θερμοκρασία είναι 25 ° C, και ο πιο κρύος είναι ο Δεκέμβριος, με 1 ° C. Η μέση ετήσια βροχόπτωση είναι 903 χιλιοστά. Ο πιο υγρός μήνας είναι ο Φεβρουάριος, με μέσο όρο βροχοπτώσεων 122 mm και ο πιο ξηρός είναι ο Αύγουστος, με 31 mm βροχοπτώσεων.

Στο σύγχρονο ναΰδριο της Αγίας Παρασκευής βρέθηκαν αρχιτεκτονικά μέλη (θωράκια, κίονες, κι-ονόκρανα και βάσεις) Παλαιοχριστιανικών χρόνων. Θεωρείται πιθανή η ύπαρξη Παλαιοχριστιανι-κής Βασιλικής.


Εκκλησία Άγιος Ραφαήλ
Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου


Παρεκκλήσιο Κοιμητηρίου


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιαγιά στην Καππαδοκία τραγουδά Ελληνικό παραδοσιακό (Βίντεο)

Τραγωδία στo Χαρωπό, νεκρό μωράκι 8 μηνών.

Η καταπράσινη Καστανούσσα το 2024 : Το χωριό που θυμίζει ενα τεράστιο γκαζόν με βίλες

Νέα

Φωτογραφία της ημέρας

Φωτογραφίες

Βίντεο

Πρόσωπα

Καταστήματα

Συνταγές

Χθεσημεραυριο

Μουσικές Επιλογές: Bουτιά στο παρελθόν

Ιστορίες

Τσιμεριτας

Ο χαζός του χωριού

Κλινικός Ψυχρολόγος