Αυτοψία της Πολιτικής Προστασίας στους χώρους εναπόθεσης απορριμμάτων στην Τ.Κ. Νέου Πετριτσίου

Μετά από αυτοψία, που έγινε από τη Γ.Γ.Π.Π. στο χώρο όπου βρίσκονται οι τρεις μεγάλοι μεταλλικοί κάδοι στην Τ.Κ. Ν. ΠΕΤΡΙΤΣΙΟΥ, διαπιστώθηκε ότι, ενώ οι κάδοι είναι κενοί, τα σκουπίδια είναι πεταμένα έξω από τους κάδους, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης φωτιάς, αλλά και να αποτελεί εστία μόλυνσης του περιβάλλοντος, πέρα του γεγονότος ότι πρόκειται για απαράδεκτη εικόνα.

Και όλα αυτά, ενώ στο σημείο υπάρχουν πινακίδες με τις οποίες ενημερώνεται ο κόσμος ότι απαγορεύεται η εναπόθεση σκουπιδιών εκτός των κάδων απορριμμάτων. Η ευθύνη είναι συνολική και δεν απαλλάσσει κανέναν.

Επίσης και σε άλλες περιοχές του Δήμου παρατηρείται η ανάλογη εικόνα. Πρέπει όλοι να αναλογιστούμε την ευθύνη, που έχουμε απέναντι στο περιβάλλον και στα παιδιά μας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε είτε στον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας κ.Ευστάθιο Ζαπρίδη (6980893668), είτε στον Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ.Αριστείδη Καραντζούλη (6937179087).


Με αφορμή τα παραπάνω, από την Πολιτική Προστασία του Δήμου Σιντικής σημειώνεται ότι τα περιβαλλοντικά (ή οικολογικά) προβλήματα που συναντάμε γύρω μας είναι πολλά και σοβαρά και κυρίως δημιουργούνται λόγω της δραστηριότητας ανθρώπων. Ρύπανση του υδροφόρου ορίζοντα, μείωση της βιοποικιλότητας, ατμοσφαιρική ρύπανση, φαινόμενο του θερμοκηπίου, τρύπα του όζοντος, αποδάσωση (αποψίλωση των δασών), όξινη βροχή είναι μερικά από τα περιβαλλοντικά προβλήματα που δημιουργεί ο άνθρωπος. Αν η ανθρωπότητα συνεχίσει με τους ίδιους ρυθμούς και δεν αναλάβουμε όλοι μας δράση, ώστε να προστατέψουμε το περιβάλλον, η στιγμή που η οικολογική κρίση του πλανήτη μας θα απειλεί σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού της Γης είναι πολύ κοντά.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιαγιά στην Καππαδοκία τραγουδά Ελληνικό παραδοσιακό (Βίντεο)

Τραγωδία στo Χαρωπό, νεκρό μωράκι 8 μηνών.

Η καταπράσινη Καστανούσσα το 2024 : Το χωριό που θυμίζει ενα τεράστιο γκαζόν με βίλες

Νέα

Φωτογραφία της ημέρας

Φωτογραφίες

Βίντεο

Πρόσωπα

Καταστήματα

Συνταγές

Χθεσημεραυριο

Μουσικές Επιλογές: Bουτιά στο παρελθόν

Ιστορίες

Τσιμεριτας

Ο χαζός του χωριού

Κλινικός Ψυχρολόγος