Καμία ευθύνη του Δήμου Σιντικής για την φωτιά στο Νεο Πετρίτσι. Ενδεχόμενο εμπρησμού!

Η πυρκαγιά δασικής έκτασης στο Νέο Πετρίτσι χθές οπου πήραν μέρος 32 πυροσβέστες με 12 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν δύο αεροσκάφη αφορούσε ΔΑΣΙΚΗ έκταση και ΜΟΝΟ. Καμία υποχρέωση και ευθύνη για τον Δήμο Σιντικής. Σε καμία περίπτωση οι δασικές περιοχές δεν είναι τμήμα του Δήμου.
Ακούσαμε και διαβάσαμε διάφορες "ανοησίες" που δεν έχουν καμία σοβαρότητα ή αλήθεια μέσα τους.
Όπως τα καλοκαιρινά μαγαζιά έτσι και η δασική έκταση δεν υπάγετε στον Δήμο,  ο οποίος δεν έχει καμία υποχρέωση και πάνω από όλα αρμοδιότητα για να κάνει το παραμικρό σε δασική έκταση.
Επίσης διαβάσαμε διάφορες αερολογίες για κάποια μέσα πυρόσβεσης εντός κατακομμένων περιοχών, ουδέποτε μέχρι σήμερα κάηκε κανένα χωριο στο Δήμο μας, ΟΥΤΕ κινδύνεψε πραγματικά κάποιο χωριό στον Δήμο μας, οπότε θα ταν άκυρο να πεταχτούν χρήματα για κάτι τέτοιο αντι να πανε σε κάτι που πραγματικά έχουν ανάγκη τα χωριά. ΄
Ουδέποτε κινδύνεψε το Νέο Πετρίτσι, αυτό φαίνεται και από την δράση των πυροσβεστών και των δημοσιογράφων οι οποίοι την ώρα που επιχειρούσαν τα αεροπλάνα στην δασική περιοχή, δεν έκαναν αντιπυρικές ζώνες για να προστατέψουν το χωριο, αλλά τραβούσαν φωτογραφίες και χαιρετίζονταν μεταξύ τους(για επιχειρησιακούς λόγους, τραβάνε άλλου είδους φωτογραφίες). Πράγμα που έγινε θέμα κατακραυγής σε πολλά "πηγαδάκια". 



Ερωτηματικά εγείρει η πυρκαγιά στο Νέο Πετρίτσι μιας και χθες η περιοχή δεν ήταν σε ζώνη επικινδυνότητας. Ενώ η δημοσιογραφική κάλυψη ήταν άμεση, λες και την περιμέναν. 
Επίσης το τελευταίο διάστημα γίνεται μια προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης του χωριού και δεν μοιάζει τυχαία μια πυρκαγιά που θα το έφερνε στο επίκεντρο.


Η αστυνομία και η πυροσβεστική οφείλει να εξετάσει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο εμπρησμού από άτομα που βγαίνουν κερδισμένα.

Σύμφωνα με στοιχεία της πυροσβεστικής, το 90-95% των πυρκαγιών που ξεσπούν από αμέλεια πολιτών.

*Για οποια δυσνόηση: οι παραπάνω απόψεις, ερωτήματα και υπονοούμενα δεν υιοθετούνται από εμάς και αποτελούν απλή αναφορά στα Δημόσια σχόλια του κόσμου. Η δική μας άποψη έχει αναρτηθεί στην παρακάτω ανάρτηση ΕΔΩ , Οποιος και εαν γνωρίζει κάτι για την πυρκαγιά να απευθυνθεί στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σιδηροκάστρου. 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιαγιά στην Καππαδοκία τραγουδά Ελληνικό παραδοσιακό (Βίντεο)

Το νέο σύγχρονο μηχάνημα συγκομιδής ελιάς έφτασε και στις Σέρρες

Ο Μέγας Αλέξανδρος διαβαίνει τον Ελλήσποντο, 1 Απριλίου 334 π.Χ.

Νέα

Φωτογραφία της ημέρας

Φωτογραφίες

Βίντεο

Πρόσωπα

Καταστήματα

Συνταγές

Χθεσημεραυριο

Μουσικές Επιλογές: Bουτιά στο παρελθόν

Ιστορίες

Τσιμεριτας

Ο χαζός του χωριού

Κλινικός Ψυχρολόγος