Μήνυμα Δημάρχου Σιντικής Φώτη Δομουχτσίδη για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή

Μήνυμα Δημάρχου Σιντικής Φώτη Δομουχτσίδη για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή:
Ένας αιώνας συμπληρώνεται από την μεγαλύτερη τραγωδία του σύγχρονου Ελληνισμού και την ανείπωτη καταστροφή των πατρογονικών εστιών της Μικράς Ασίας. Η θλίψη, ο πόνος και ο όλεθρος που δημιούργησε η μισαλλοδοξία των Τούρκων, έσπειρε τον άδικο θάνατο αναρίθμητων Ελλήνων Χριστιανών και συνετέλεσε στην γενοκτονία τους. Η αιματοβαμμένη ιστορία, της εκρίζωσης από την γη της Αρχαίας Ιωνίας που οδήγησε σε ένα πελώριο προσφυγικό κύμα αποτελεί μια ανεπούλωτη πληγή.
Ωστόσο, η μετοικεσία και ενσωμάτωση στον Ελλαδικό χώρο των ανθρώπων που διασώθηκαν από την θηριωδία, συνέβαλε τα μέγιστα στην διαμόρφωση του σύγχρονου Ελληνικού πολιτισμού αλλά και στην επιχειρηματική αναζωογόνηση της πατρίδας μας.
Ο Δήμος μας, εμπεριέχει στην εθνολογική σύσταση των ανθρώπων που κατοικούν στην ευρύτερη περιοχή της Σιντικής, έντονα το προσφυγικό στοιχείο από την Μικρά Ασία, τον Πόντο και την Ανατολική Θράκη. Όλες αυτές οι αλησμόνητες «πατρίδες» μένουν χαραγμένες στην συλλογική μας μνήμη και συνεχώς προσπαθούμε ως Δημοτική Αρχή να διατηρήσουμε αναλλοίωτη την ιστορική παράδοση των ιερών τόπων που υπέστησαν την αγριότητα των Νεότουρκων.
Δεσμευόμαστε ότι αποτελεί εθνικό μας καθήκον και χρέος, με να αποτρέψουμε στη λήθη και την αμάθεια να δημιουργήσουν και πάλι συνθήκες ιδανικές και καταστάσεις γόνιμες για την επανάληψη αντίστοιχων γενοκτονιών. Η απαντοχή που επέδειξαν οι πρόγονοι μας είναι μια συνεχής πρόκληση και ένα διαρκές μάθημα για το αύριο.
Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ!    

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιαγιά στην Καππαδοκία τραγουδά Ελληνικό παραδοσιακό (Βίντεο)

Τραγωδία στo Χαρωπό, νεκρό μωράκι 8 μηνών.

Eξόρυξη χρυσού στις Σέρρες

Νέα

Φωτογραφία της ημέρας

Φωτογραφίες

Βίντεο

Πρόσωπα

Καταστήματα

Συνταγές

Χθεσημεραυριο

Μουσικές Επιλογές: Bουτιά στο παρελθόν

Ιστορίες

Τσιμεριτας

Ο χαζός του χωριού

Κλινικός Ψυχρολόγος