Κορυφούδι

Το Κορυφούδι είναι οικισμός του Δήμου Σιντικής της περιφερειακής ενότητας Σερρών. Υπάγεται στην κοινότητα Κερκίνης του δήμου Σιντικής. Το χωριό βρίσκεται στη δυτική όχθη της λίμνης Κερκίνης και πάνω στον παραλίμνιο δρόμο που συνδέει τον Λιθότοπο με το χωριό Κερκίνη. Σύμφωνα με την απογραφή του 2011 έχει πληθυσμό 23 κατοίκων.

Γεωγραφικά ανήκει στο γεωγραφικό διαμέρισμα Μακεδονία, έχει υψόμετρο 43 μέτρα, γεωγραφικό μήκος 23.1005810590 και γεωγραφικό πλάτος 41.1817236489.

Εως και το 2010, χρονιά κατά την οποία η διοικητική διαίρεση της Ελλάδας διαμορφώθηκε σύμφωνα με το σχέδιο Καλλικράτης άνηκε στο Δήμο ΚΕΡΚΙΝΗΣ του νομού Σερρών.

Το χωριό είχε 49 κατοίκους σύμφωνα με την απογραφή του 2001.

Μέχρι το 1927 λεγόταν Άνω Κιουλιχλή  και με την μετονομασία πήρε το όνομα Κορυφούδιον.

Τον 19ο αιώνα και τις αρχές του 20ου αιώνα, το Άνω Κιουλιχλή  ήταν ένα χωριό της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Στην «Εθνογραφία των Βιλαετίων Αδριανούπολης, Μοναστηρίου και Θεσσαλονίκης», που δημοσιεύτηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1878 και αντικατοπτρίζει τις στατιστικές του ανδρικού πληθυσμού του 1873, το Κιουλιχλή αναφέρεται ως χωριό 19 νοικοκυριών, με 42 μουσουλμάνους κατοίκους.

Σύμφωνα με τις στατιστικές του Vasil Kanchov («Μακεδονία. Εθνογραφία και Στατιστική») από το 1900, το χωριό  είχε 80 κατοίκους, όλοι μουσουλμάνοι.

Το χωριό σκλαβώθηκε από βουλγαρικές μονάδες κατά τη διάρκεια του Βαλκανικού Πολέμου το 1912, αλλά μετά τον  Πόλεμο του 1913, απελευθερώθηκε από τον Ελληνικό Στρατό.

Ιερός Ναός Ιωάννη του Θεολόγου

Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου. Ξωκλήσι Κερκίνης

Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου. Ξωκλήσι Κερκίνης
Υπαίθριες Δραστηριότητες
Υπαίθριες Δραστηριότητες
Ξενώνας Ιχνηλάτης

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιαγιά στην Καππαδοκία τραγουδά Ελληνικό παραδοσιακό (Βίντεο)

Τραγωδία στo Χαρωπό, νεκρό μωράκι 8 μηνών.

Η καταπράσινη Καστανούσσα το 2024 : Το χωριό που θυμίζει ενα τεράστιο γκαζόν με βίλες

Νέα

Φωτογραφία της ημέρας

Φωτογραφίες

Βίντεο

Πρόσωπα

Καταστήματα

Συνταγές

Χθεσημεραυριο

Μουσικές Επιλογές: Bουτιά στο παρελθόν

Ιστορίες

Τσιμεριτας

Ο χαζός του χωριού

Κλινικός Ψυχρολόγος