Τιμή στον ήρωα Ανχη Γ.Κατσάνη από την ποδοσφαιρική ομάδα παλαιμάχων «Ακρίτα Χλώρακα Κύπρου»

Συγκίνηση επικράτησε το μεσημέρι της Παρασκευής 16 Σεπτεμβρίου 2022 στο Σιδηρόκαστρο, όταν η ομάδα παλαιμάχων ποδοσφαιριστών Ακρίτα Χλώρακα Κύπρου κατέθεσε στεφάνι στον ανδριάντα του αείμνηστου Ανχη Γ.Κατσάνη, που έπεσε ηρωικά μαχόμενος στο ύψωμα Αγ.Ιλαρίων στην Κύπρο.

Οι Κύπριοι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές και παράγοντες της ομάδας βρέθηκαν στον Νομό Σερρών, προκειμένου να επισκεφτούν τον αδελφοποιημένο τους Δήμο Εμμανουήλ Παππά. Με αφορμή αυτή την επίσκεψη, βρέθηκαν στο Σιδηρόκαστρο στις 16.30 το μεσημέρι της Παρασκευής, όπου τους υποδέχτηκαν η Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών, Παιδείας, Κοινωνικής Πολιτικής και Απασχόλησης Σταυρούλα Αργυροπούλου και η Πρόεδρος του Σιδηροκάστρου Αθανασία Αγγελίδου, ενώ παρευρέθηκαν επίσης ο Επικεφαλής Συνδυασμού Αντιπολίτευσης Ιωσήφ Παναγιωτίδης και φίλοι των Κυπρίων, που κατοικούν στο Νομό Σερρών.


Ο Ταξίαρχος εν αποστρατεία και αρχηγός της ομάδας Κλεόβουλος Χατζηοικονόμου κατέθεσε στεφάνι στον ανδριάντα του Ανχη Γ.Κατσάνη, ενώ εκπρόσωπος των Κυπρίων απένειμε τιμητική πλακέτα στη συγγενή του ήρωα κα Αγαθη Μιντζιρίκη.


«Επισκεφτήκαμε το Σιδηρόκαστρο για να αποτίσουμε φόρο τιμής στον αείμνηστο Ανχη και Διοικητή της 33ης Μοίρας Καταδρομέων Γεώργιο Κατσάνη, κάτι που αποτελεί χρέος μας και τιμής μας. Εγώ προσωπικά ήμουν στην ίδια μοίρα Υποδιοικητής και αυτό που έχω να τονίσω είναι πως πρόκειται για έναν υπερήρωα, που τίμησε τη στολή του και έπεσε ηρωικά μαχόμενος», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο κ.Χατζηοικονόμου.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιαγιά στην Καππαδοκία τραγουδά Ελληνικό παραδοσιακό (Βίντεο)

Τραγωδία στo Χαρωπό, νεκρό μωράκι 8 μηνών.

Η καταπράσινη Καστανούσσα το 2024 : Το χωριό που θυμίζει ενα τεράστιο γκαζόν με βίλες

Νέα

Φωτογραφία της ημέρας

Φωτογραφίες

Βίντεο

Πρόσωπα

Καταστήματα

Συνταγές

Χθεσημεραυριο

Μουσικές Επιλογές: Bουτιά στο παρελθόν

Ιστορίες

Τσιμεριτας

Ο χαζός του χωριού

Κλινικός Ψυχρολόγος