Οι αγιασμοί στα σχολεία του Δήμου Σιντικής

 

Το «πρώτο κουδούνι» ήχησε σήμερα Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022 σε όλες τις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Σιντικής, όπου τελέστηκε ο καθιερωμένος αγιασμός. Στις 08.00 το πρωί ο Δήμαρχος Σιντικής κ.Φώτης Δομουχτσίδης επισκέφτηκε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σιδηροκάστρου, όπου ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ.κ.Μακάριος τέλεσε τον αγιασμό.

Ο κ.Δομουχτσίδης, αφού ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά σε εκπαιδευτικούς, μαθητές, αλλά και γονείς, αναφέρθηκε και στην προσθήκη που κατασκευάστηκε στο υπάρχον σχολικό κτίριο και περιλαμβάνει τρία (3) WC αγοριών, τρία (3) WC κοριτσιών και δύο (2) WC για το εκπαιδευτικό προσωπικό. Μέχρι πρότινος οι χώροι υγιεινής ήταν σε ξεχωριστό κτίριο στην αυλή και αποτελούσε πάγιο αίτημα της Διεύθυνσης του Σχολείου και του Συλλόγου Γονέων η κατασκευή χώρων υγιεινής εντός του σχολικού κτιρίου, όπως και έγινε. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 130.000 € με χρηματοδότηση από το «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» και τη ΣΑΤΑ .

 

Επιπρόσθετα, περιλαμβάνει και την αντικατάσταση της κεραμοσκεπής του κτιρίου που στεγάζεται το 4ο Νηπιαγωγείο Σιδηροκάστρου, η οποία επίσης έγινε.

 

Εν συνεχεία ο Δήμαρχος Σιντικής επισκέφτηκε το 3ο Δημοτικό Σχολείο Σιδηροκάστρου

  

Το Παλλατίδειο Γυμνάσιο και Λύκειο Σιδηροκάστρου

 

 

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Σιδηροκάστρου

  

Το ΕΠΑΛ Σιδηροκάστρου

Ο κ.Δομουχτσίδης ευχήθηκε η φετινή σχολική χρονιά να είναι μία καλή χρονιά χωρίς προβλήματα, εκφράζοντας τη βούληση της Δημοτικής Αρχής να σταθεί στο πλευρό εκπαιδευτικών και μαθητών.

Στους αγιασμούς παρευρέθησαν επίσης η Αντιδήμαρχος Παιδείας Σταυρούλα Αργυροπούλου, η οποία επισκέφτηκε και το 4ο Νηπιαγωγείο Σιδηροκάστρου,

ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής Γεώργιος Τσίντσιος, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Σιντικής Νίκος Ιντζές, ο Επικεφαλής Συνδυασμού Αντιπολίτευσης Ιωσήφ Παναγιωτίδης, η Πρόεδρος Σιδηροκάστρου Αθανασία Αγγελίδου, γονείς και συγγενείς των μαθητών.

Και φέτος ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Σιδηροκάστρου Παναγιώτης Σαββίδης βρέθηκε στο ορεινό Αχλαδοχώρι, όπου μαζί με τον Πρόεδρο Αχλαδοχωρίου Βασίλη Τσαβλίδη παρευρέθησαν στον αγιασμό των Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου της περιοχής. 

Ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Ν.Πετριτσίου Αντώνης Ζλατίντσης και ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Ν.Πετριτσίου Γιάννης Παπαπέτρου έδωσαν το «παρών» στον αγιασμό του Δημοτικού Σχολείου Ν.Πετριτσίου.

Στον αγιασμό των Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου Βυρώνειας, αλλά και των Γυμνασίου και Λυκείου Βυρώνειας συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιάννης Τορουνίδης και ο Πρόεδρος της Βυρώνειας Παύλος Ναζηρίδης.

Πρώτο κουδούνι της χρονιάς ήχησε και στο Γυμνάσιο – Λύκειο Κάτω Ποροΐων, που τελέστηκε ο Αγιασμός μπροστά σε εκατοντάδες μαθητές και τους καθηγητές του σχολείου. Στο επίσημο λόγο του ο Διευθυντής του Λυκείου κ. Εμμανουήλ Κούκος, καλωσόρισε τα παιδιά και υποσχέθηκε να είναι δίπλα τους οι καθηγητές καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους. Το «παρών» έδωσαν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Κυριάκος Μαυροφρύδης, ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Κερκίνης Κωνσταντίνος Νικηφόρου και ο Πρόεδρος της Τ.Κ Κάτω Ποροΐων Κωνσταντίνος Θωμαΐδης.

 

 

Λίγο νωρίτερα πραγματοποιήθηκε και ο Αγιασμός στο Δημοτικό Σχολείο Ροδόπολης με τη Διευθύντρια και Δημοτική Σύμβουλο Όλγα Φυταγκουρίδου να δίνει το έναυσμα για μια ομαλή σχολική χρονιά. Εκεί ήταν και ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου Λεωνίδας Λεωνάκης με τον Πρόεδρο της Τ. Κ Ροδοπόλεως Νικόλαο Μπελελή.

 

 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιαγιά στην Καππαδοκία τραγουδά Ελληνικό παραδοσιακό (Βίντεο)

Τραγωδία στo Χαρωπό, νεκρό μωράκι 8 μηνών.

Η καταπράσινη Καστανούσσα το 2024 : Το χωριό που θυμίζει ενα τεράστιο γκαζόν με βίλες

Νέα

Φωτογραφία της ημέρας

Φωτογραφίες

Βίντεο

Πρόσωπα

Καταστήματα

Συνταγές

Χθεσημεραυριο

Μουσικές Επιλογές: Bουτιά στο παρελθόν

Ιστορίες

Τσιμεριτας

Ο χαζός του χωριού

Κλινικός Ψυχρολόγος