Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022

"Γιορτή των πουλιών" στην Κερκίνη

Εκδηλώσεις με σκοπό την γνωριμία του κοινού με τον φτερωτό κόσμο των πουλιών, διοργανώνεται την Κυριακή 2 Οκτωβρίου στο ανατολικό ανάχωμα της λίμνης Κερκίνης,  μεταξύ Λιμνοχωρίου και Μεγαλοχωρίου, από τις 10:00 έως τις 14:00.  Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει παρατήρηση πουλιών με τηλεσκόπια, διανομή πληροφοριακού υλικού και διεξαγωγή περιβαλλοντικών παιχνιδιών για τα παιδιά.

Πρόκειται για μια “Γιορτή των πουλιών” που διοργανώνει ο Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α., η οποία σηματοδοτεί την κορύφωση της φθινοπωρινής μετανάστευσης και πραγματοποιείται σε ετήσια βάση από το 1993 σε όλη την Ευρώπη.

Το γενικό θέμα της διοργάνωσης είναι και φέτος η προστασία των μεταναστευτικών πουλιών και των βιοτόπων τους. Η χώρα μας είναι σταυροδρόμι της μετανάστευσης και σημείο διέλευσης εκατομμυρίων πουλιών, που ήδη αρχίζουν το ταξίδι προς νότο σε αναζήτηση κατάλληλων περιοχών για να περάσουν το χειμώνα.

“Η Ευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών αποτελεί μια πολύ καλή ευκαιρία να ευαισθητοποιήσουμε περιβαλλοντικά το ευρύτερο κοινό. Ξεκινώντας από την αγάπη για τα πουλιά μπορούμε να αναδείξουμε την αξία των βιοτόπων”, τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου