Βασιλίάς της Αγγλίας ο Ελληνοβρετανός Κάρολος

Ο Κάρολος Γ΄ (γεννημένος Κάρολος Φίλιππος Αρθούρος Γεώργιος, αγγλικά: Charles of the United Kingdom – Charles Philip Arthur George, γεν. Λονδίνο, 14 Νοεμβρίου 1948) είναι ο Βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου και άλλων Βασιλείων της Κοινοπολιτείας των Εθνών, της οποίας είναι και επικεφαλής, ενώ είναι, επίσης, Υπέρτατος Κυβερνήτης της Εκκλησίας της Αγγλίας. Ανέλαβε τον θρόνο στις 8 Σεπτεμβρίου 2022 μετά το θάνατο της μητέρας του και μακροβιότερης μονάρχη στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου.

Διαδέχθηκε την μητέρα του Ελισάβετ Β΄ και ήταν ο προφανής διάδοχος έως την άνοδό του στον θρόνο το 2022, αλλά και ο μακροβιότερος διάδοχος του θρόνου στη βρετανική ιστορία.  Ήταν, επίσης, ο μακροβιότερος Πρίγκιπας της Ουαλίας, έχοντας τον τίτλο από τον Ιούλιο του 1958 μέχρι το θάνατο τη μητέρας του, Ελισάβετ Β΄, στις 8 Σεπτεμβρίου 2022.

Πατέρας του Κάρολου Γ΄ είναι ο Πρίγκιπας Φίλιππος της Ελλάδας και της Δανίας,

Ο Φίλιππος, Δούκας του Εδιμβούργου (Μον Ρεπό, Κέρκυρα, 10 Ιουνίου 1921 - Κάστρο του Ουίνδσορ, Μπέρκσιρ, 9 Απριλίου 2021, γεννηθείς ως Πρίγκιπας Φίλιππος της Ελλάδας και της Δανίας, ήταν ο σύζυγος της Ελισάβετ Β΄ του Ηνωμένου Βασιλείου. Αποτελούσε το μακροβιότερο αρσενικό μέλος της Βρετανικής Βασιλικής Οικογένειας.

Ο Φίλιππος γεννήθηκε στις 10 Ιουνίου 1921 στην Έπαυλη Μον Ρεπό της Κέρκυρας της Ελλάδας. Ήταν ο μόνος γιος και το πέμπτο παιδί του Ανδρέα της Ελλάδας και της Αλίκης του Μπάττενμπεργκ.[4] Οι τέσσερις μεγαλύτερες αδελφές του Φίλιππου ήταν η Μαργαρίτα, η Θεοδώρα, η Καικιλία και η Σοφία. Βαπτίσθηκε Χριστιανός Ορθόδοξος με αναδόχους την γιαγιά του Όλγα της Ελλάδας και τον δήμαρχο της Κέρκυρας Αλέξανδρο Κοκοτό.

Ως απόγονος του Οίκου του Σλέσβιχ-Χόλσταϊν-Σόντερμπουργκ-Γκλύξμπουργκ, ο Φίλιππος γεννήθηκε όντας μέλος της ελληνικής και της δανικής Βασιλικής Οικογένειας. Γεννήθηκε στην Ελλάδα, όμως η οικογένειά του εξορίστηκε από τη χώρα όταν εκείνος ήταν ακόμη βρέφος. 

Ο ίδιος ο Κάρολος έχει επισκεφθεί πολλές φορές μόνος την Ελλάδα κατά το παρελθόν για να καταλύσει στη Μονή Βατοπεδίου του Αγίου Όρους, έχοντας δηλώσει επανειλημμένως ότι αποτελεί το αγαπημένο του σημείο για ηρεμία και περισυλλογή. Ο πατέρας του Καρόλου, πρίγκιπας Φίλιππος, είχε γεννηθεί στην Κέρκυρα ενώ είναι γνωστή η σύνδεση όλης της βασιλικής οικογένειας με το νησί του Ιονίου.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιαγιά στην Καππαδοκία τραγουδά Ελληνικό παραδοσιακό (Βίντεο)

Τραγωδία στo Χαρωπό, νεκρό μωράκι 8 μηνών.

Η καταπράσινη Καστανούσσα το 2024 : Το χωριό που θυμίζει ενα τεράστιο γκαζόν με βίλες

Νέα

Φωτογραφία της ημέρας

Φωτογραφίες

Βίντεο

Πρόσωπα

Καταστήματα

Συνταγές

Χθεσημεραυριο

Μουσικές Επιλογές: Bουτιά στο παρελθόν

Ιστορίες

Τσιμεριτας

Ο χαζός του χωριού

Κλινικός Ψυχρολόγος