Το μήνυμα του Δημάρχου Σιντικής Φώτη Δομουχτσίδη για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

 
Η Εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου του 1940, είναι από τις ιστορικές στιγμές που ενωμένοι όλοι οι Έλληνες, γινόμαστε υπερήφανοι για την καταγωγή μας. Το ύψιστο αγαθό της Ελευθερίας ήχησε με ένα στιβαρό «ΟΧΙ» σε ολόκληρο τον πλανήτη που αγνοούσε έως τότε την πολυθρύλητη ψυχή του Έλληνα πολεμιστή.

Η σπουδαία παρακαταθήκη της γενναιότητας που υπέδειξαν οι πρόγονοι μας, ας γίνει καθημερινό εφαλτήριο  για την πορεία της ζωή μας. Κρατώντας ψηλά τη σημαία του έθνους μας, με θεμέλιο τις αναλλοίωτες διαχρονικές αρχές και αξίες στη σκέψη και στις πράξεις μας, με καθημερινό αγώνα προσφοράς και ανιδιοτέλειας, μπορούμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να ξαναδώσουμε στον τόπο μας την προοπτική που του αξίζει και δικαιούται.

Η σημερινή ημερομηνία, προκαλεί θαυμασμό και υπερηφάνεια ζωντανεύοντας τις μνήμες από τα σπουδαία κατορθώματα που πέτυχαν οι ηρωικοί μαχητές μας στα βουνά της Πίνδου και αργότερα στην ατσάλινη αντίσταση που προέταξαν στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Ιερό χρέος όλων μας να μην λησμονήσουμε τις θυσίες όλων εκείνων που έθεσαν το Έθνος των Ελλήνων πάνω από την ίδια τους τη ζωή. Χτίζουμε  το μέλλον μας, εμπνεόμενοι  από τα ιερά και τα όσια του λαού μας.

Ας τιμήσουμε και φέτος τους ήρωες μας, υψώνοντας στα σπίτια μας τη Γαλανόλευκη και κατακλύζοντας τις πλατείες μας στις παρελάσεις! Στέλνουμε μήνυμα ενότητας και σύμπνοιας σε όλη την υφήλιο!

Χρόνια Πολλά Ελληνίδες & Έλληνες!

Χρόνια πολλά Ελλάδα!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιαγιά στην Καππαδοκία τραγουδά Ελληνικό παραδοσιακό (Βίντεο)

Τραγωδία στo Χαρωπό, νεκρό μωράκι 8 μηνών.

Η καταπράσινη Καστανούσσα το 2024 : Το χωριό που θυμίζει ενα τεράστιο γκαζόν με βίλες

Νέα

Φωτογραφία της ημέρας

Φωτογραφίες

Βίντεο

Πρόσωπα

Καταστήματα

Συνταγές

Χθεσημεραυριο

Μουσικές Επιλογές: Bουτιά στο παρελθόν

Ιστορίες

Τσιμεριτας

Ο χαζός του χωριού

Κλινικός Ψυχρολόγος