Έπεσαν οι υπογραφές για Αναβάθμιση – Επέκταση Διυλιστηρίου Σιδηροκάστρου

«Έπεσαν» οι υπογραφές της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της ΔΕΥΑΣΙ του Δήμου Σιντικής και της Αναπτυξιακής Εταιρείας Σερρών του έργου «Αναβάθμιση – Επέκταση Διυλιστηρίου πόσιμου νερού στη Δημοτική Κοινότητα Σιδηροκάστρου», συνολικού προϋπολογισμού 2.594.900 ευρώ.
Η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης  πραγματοποιήθηκε στις 12.00 μ.μ. σήμερα Πέμπτη 6 Οκτωβρίου στα γραφεία της ΑΝ.Ε.ΣΕΡ., που βρίσκονται στην οδό Μεραρχίας 67, στις Σέρρες. παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Παναγιώτη Σπυρόπουλου και του Δημάρχου Σιντικής Φώτη Δομουχτσίδη, της Γενικής Διευθύντριας της ΑΝΕΣΕΡ Ελένης Τριανταφύλλου, του Διευθυντή της ΔΕΥΑΣΙ Κωνσταντίνο Τσούτσουρα και του Προϊσταμένου Τεχνικής Υπηρεσίας της ΔΕΥΑΣΙ Κωνσταντίνο Παυλή.
Σε δηλώσεις του o Δήμαρχος Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Σήμερα είναι μια μέρα χαράς για τον Δήμο Σιντικής, καθώς δικαιώνονται οι συντονισμένες και επίμονες προσπάθειες της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Σιντικής. 
Είναι ένα πολύ σημαντικό και υπερσύγχρονο έργο, που είναι απαραίτητο για την περιοχή μας και που για δεκαετίες δεν υλοποιούνταν. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΣΙ Παύλο Κορωνίδη, το προσωπικό της επιχείρησης, τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Παναγιώτη Σπυρόπουλο και την ΑΝΕΣΕΡ, αλλά και όλους όσοι εργάστηκαν αρχικά για τη χρηματοδότηση του έργου, την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης σήμερα και πλέον την υλοποίηση αυτού του σημαντικού έργου για το Σιδηρόκαστρο. Συνεχίζουμε την εφαρμογή του αναπτυξιακού μας προγράμματος για τον Δήμο Σιντικής».
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣΙ Παύλος Κορωνίδης σημείωσε: «Σήμερα, συνεχίζουμε να κάνουμε πράξη το όραμά μας για την υλοποίηση έργων πνοής σε όλο τον Δήμο Σιντικής και δη στο Σιδηρόκαστρο. Αυτό το έργο, το οποίο θα έχει πολύ μικρό ενεργειακό αποτύπωμα, προβλέπει την προμήθεια και εγκατάσταση μονάδας διύλισης επιφανειακού νερού με σύστημα μεμβρανών υπερδιήθησης, προκειμένου να προσφέρει καθαρό και ποιοτικό νερό στους δημότες. Παράλληλα, θα εγκατασταθεί και φωτοβολταϊκός σταθμός για να προσφέρει ενεργειακή αυτονομία στο Διυλιστήριο, ενώ ταυτόχρονα θα συνδράμει και στην εξοικονόμηση ενέργειας, καθώς θα ελαχιστοποιηθεί η κατανάλωση ενέργειας από τις υδρευτικές γεωτρήσεις. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου που συνέβαλαν, ώστε να έχουμε αυτή τη θετική εξέλιξη, τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών και την ΑΝΕΣΕΡ, αλλά και τον Δήμαρχο Σιντικής για την εμπιστοσύνη που μας δείχνει. Σε συνδυασμό με τα έργα τηλεμετρίας, που βαίνουν προς ολοκλήρωση, αλλά και τα υπόλοιπα μεγάλα έργα που είτε είναι σε εξέλιξη είτε προγραμματίζονται, η ΔΕΥΑΣΙ αναβαθμίζει σε μεγάλο βαθμό τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τον δημότη».

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιαγιά στην Καππαδοκία τραγουδά Ελληνικό παραδοσιακό (Βίντεο)

Τραγωδία στo Χαρωπό, νεκρό μωράκι 8 μηνών.

Η καταπράσινη Καστανούσσα το 2024 : Το χωριό που θυμίζει ενα τεράστιο γκαζόν με βίλες

Νέα

Φωτογραφία της ημέρας

Φωτογραφίες

Βίντεο

Πρόσωπα

Καταστήματα

Συνταγές

Χθεσημεραυριο

Μουσικές Επιλογές: Bουτιά στο παρελθόν

Ιστορίες

Τσιμεριτας

Ο χαζός του χωριού

Κλινικός Ψυχρολόγος