Καθαρισμός της λίμνης Ακριτοχωρίου από εθελοντές

Η τεχνητή λίμνη Ακριτοχωρίου αποτελεί ένα στολίδι για τον τόπο. Πάνε χρόνια που ήταν απλά μια μιρκή έκταση με νερό που απομόνωσαν οι κάτοικοι για να έχουν να ποτίζουν τα ζώα και τα χωράφια τους. 
Η μετέπειτα πορεία της λίμνης έχει να κάνει με μια μικρή ομάδα ανθρώπων που με αγάπη φρόντισαν αυτήν την τεχνητή κατασκευή. Δεν είναι και τόσο μακριά η εποχή που αυτοί οι άνθρωποι προσπαθώντας να δώσουν ζωή στα νερά έφερναν ψάρια για να ζήσουν και μετέπειτα να "αράξουν" με το καλάμι τους να και ας μήν έπιαναν τίποτα. Αποτέλεσε ένα πολύ όμορφο θέρετρο ξεκούρασης και αναψυχής. 
Σήμερα η έκταση της έχει μεγαλώσει κατα πολύ και μπορούμε πλέον να μιλάμε για μια πραγματική τεχνητή λίμνη. Για να συνεχίσει να αποτελεί μια διέξοδο αναψυχής αλλά και τουριστικό προορισμό στο μέλλον απαιτείται η συντήρηση ο καθαρισμός και ο καλλωπισμός της. 
Δυστυχώς για άλλη μια φορά το ενδιαφέρον του κράτους (μαζί με όλα τα αρμόδια όργανά του) αγνοεί τις ανάγκες αυτές σε σημείο να αγνοεί ακόμη και την ίδια της ύπαρξης της λίμνης. 
Όπως γίνεται πολλές φορές στον νομό μας σε τέτοια θέματα για να γίνει ή δουλειά θα πρέπει να βάλουν το χεράκι τους εθελοντές που αγαπούν τον τόπο μας. 
Έτσι έγινε και στην προκειμένη περίπτωση. Εθελοντές καθάρισαν την λίμνη Ακριτοχωρίου και όπως ήταν φυσικό και πολύ όμορφο στο τέλος βάλαν και ένα μαγκάλάκι για το καλό. 
Ως πότε την λύση θα την δίνουν εθελοντές;;;











Φωτογραφίες από:
Ακριτοχώρι Σιντικής: Το τότε και το τώρα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιαγιά στην Καππαδοκία τραγουδά Ελληνικό παραδοσιακό (Βίντεο)

Τραγωδία στo Χαρωπό, νεκρό μωράκι 8 μηνών.

Η καταπράσινη Καστανούσσα το 2024 : Το χωριό που θυμίζει ενα τεράστιο γκαζόν με βίλες

Νέα

Φωτογραφία της ημέρας

Φωτογραφίες

Βίντεο

Πρόσωπα

Καταστήματα

Συνταγές

Χθεσημεραυριο

Μουσικές Επιλογές: Bουτιά στο παρελθόν

Ιστορίες

Τσιμεριτας

Ο χαζός του χωριού

Κλινικός Ψυχρολόγος