Εφυγε η "ΑΡΤΕΜΙΣ" για το φεγγάρι

Η αποστολή Artemis I με προορισμό τη Σελήνη άρχισε το ταξίδι της, ως προπομπός επόμενων επανδρωμένων αποστολών που θα γίνουν στο Φεγγάρι τα επόμενα χρόνια.
«Εκτοξευόμαστε μαζί, ξανά στο Φεγγάρι!». Η ανθρωπότητα επιστρέφει στη Σελήνη με το Artemis 1 της NASA. Με το σύνθημα αυτό το ταξίδι ξεκίνησε και μεταδίδεται ζωντανά.

Η Αποστολή εχει σαν στόχο να θέσει σε τροχιά γύρω απο τη Σελήνη για περισσότερο από 1 μήνα το διαστημικό σκάφος, το οποίο έπειτα θα επιστρέψει στην γη. Στόχος είναι η παρατήρηση αλλά και οι συνθήκες οι οποίες θα επιτρέψουν την μόνιμη κατοίκηση της Σελήνης. Μάλιστα το σκάφος φέρει ως επιβάτες τρία ανδρείκελα.
Η αποστολή Artemis 2 είναι προγραμματισμένη να γίνει το 2024 και σε αυτή θα υπάρχει πλήρωμα στο Orion αλλά θα πραγματποιήσει μόνο… βόλτες γύρω από την Σελήνη προετοιμάζοντας την επόμενη αποστολή οι αστροναύτες της οποίας με επικεφαλής μιας γυναίκα θα είναι αυτοί που θα πατήσουν το πόδι τους στη Σελήνη 52 χρόνια μετά την τελευταία επίσκεψη του ανθρώπου εκεί. Στόχος του προγράμματος Artemis είναι η δημιουργία μόνιμων βάσεων στη Σελήνη και η μετατροπή της σε ένα διαστημικό διακομιστικό σταθμό, ένα κόμβο, που θα συνδέει τη Γη αρχικά με τον Άρη και αργότερα με άλλες περιοχές του ηλιακού μας συστήματος.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιαγιά στην Καππαδοκία τραγουδά Ελληνικό παραδοσιακό (Βίντεο)

Το νέο σύγχρονο μηχάνημα συγκομιδής ελιάς έφτασε και στις Σέρρες

Ο Μέγας Αλέξανδρος διαβαίνει τον Ελλήσποντο, 1 Απριλίου 334 π.Χ.

Νέα

Φωτογραφία της ημέρας

Φωτογραφίες

Βίντεο

Πρόσωπα

Καταστήματα

Συνταγές

Χθεσημεραυριο

Μουσικές Επιλογές: Bουτιά στο παρελθόν

Ιστορίες

Τσιμεριτας

Ο χαζός του χωριού

Κλινικός Ψυχρολόγος