«Ιωάννης Τσιντσάρης» ονομάστηκε το Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Σερρών.

Στην ονοματοδοσία του Δημοτικού Κλειστού Γυμναστηρίου της Κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων σε «Ιωάννης Τσιντσάρης» προχώρησε ο Δήμος Σερρών τιμώντας τη μνήμη του Σερραίου Ολυμπιονίκη της άρσης βαρών.

Σε μία σεμνή τελετή, παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών Θεανώς Ζαγκλιβέρη, συναθλητών και αθλητών του Γιάννη Τσιντσάρη, βουλευτών και Δημοτικών συμβούλων αλλά και συγγενών και φίλων της οικογένειας Τσιντσάρη πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια της επιγραφής στο Κλειστό Γυμναστήριο Σερρών «Ιωάννης Τσιντσάρης» από τον Δήμαρχο Σερρών Αλέξανδρο Χρυσάφη και τον γιο του αείμνηστου ολυμπιονίκη, Ραφαήλ Τσιντσάρη.

«Με την ομόφωνη απόφασή μας στο Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών να δώσουμε το όνομα του Ιωάννη Τσιντσάρη στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο της Κοιλάδας Αγίων Αναργύρων αποδίδουμε μία οφειλόμενη τιμή στον άνθρωπο που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στον σερραϊκό αθλητισμό, στην ελληνική άρση βαρών και στον τόπο μας.  Γιατί ο Ιωάννης Τσιντσάρης ήταν ο σύγχρονος άτλας που σήκωσε ψηλά τον Σερραϊκό αθλητισμό και άνοιξε τον δρόμο για τις μεγάλες επιτυχίες της ελληνικής άρσης βαρών», τόνισε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης.

Παράλληλα ο Δήμαρχος Σερρών ανακοίνωσε ότι ο Δήμος Σερρών θα προχωρήσει στη διοργάνωση αγώνων άρσης βαρών στη μνήμη του Σερραίου Αθλητή. «Βούλησή μας στον Δήμο Σερρών είναι σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών να διοργανώσουμε τον Ιούνιο του 2023 τους αγώνες άρσης βαρών «Τσιντσάρεια» είπε ο κ. Χρυσάφης.

Στη μεγάλη προσφορά του Ιωάννη Τσιντσάρη στον ελληνικό αθλητισμό αναφέρθηκε στον χαιρετισμό της η πρώην πρωταθλήτρια και Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών Θεανώ Ζαγκλιβέρη επισημαίνοντας ότι «ο γίγαντας με την ευαίσθητη ψυχή ήταν ο πατέρας της ελληνικής άρσης βαρών, που έδειξε τον δρόμο σε όλους τους νεότερους αθλητές.  «Είμαι περήφανη που κατάγομαι από τα ίδια χώματα με τον Ιωάννη Τσιντσάρη και παραδειγματίστηκα από έναν τόσο σπουδαίο άνθρωπο».
Στη διάρκεια της τελετής ο κ.Χρυσάφης επέδωσε τιμητική πλακέτα στον Ραφαήλ Τσιντσάρη, ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό του ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Σερρών και το Δημοτικό Συμβούλιο για την απόφαση ονοματοδοσίας του Κλειστού Γυμναστηρίου της Κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων στη μνήμη του πατέρα του.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιαγιά στην Καππαδοκία τραγουδά Ελληνικό παραδοσιακό (Βίντεο)

Τραγωδία στo Χαρωπό, νεκρό μωράκι 8 μηνών.

Eξόρυξη χρυσού στις Σέρρες

Νέα

Φωτογραφία της ημέρας

Φωτογραφίες

Βίντεο

Πρόσωπα

Καταστήματα

Συνταγές

Χθεσημεραυριο

Μουσικές Επιλογές: Bουτιά στο παρελθόν

Ιστορίες

Τσιμεριτας

Ο χαζός του χωριού

Κλινικός Ψυχρολόγος