Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2022

Βασιλόπιτα σοκολάτας

Υλικά
300 γρ ζάχαρη
2 γρ μαστίχα
1 κτγ μαχλέπι
1/2 κτγ κακουλέ
2 βανιλίνες
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
5 αυγά
150 γρ γάλα
250 γρ αγελαδινό βούτυρο
400 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
70 γρ τρούφα σοκολάτας
20 γρ μπέικεν πάουντερ

Για το γλάσο
200 γρ κουβερτούρα
100 γρ γάλα

Εκτέλεση
Ξεκινάμε την Βασιλόπιτα και σε ένα γουδί σπάμε την μαστίχα μαζί με 2 κτσ ζάχαρη. Μετά ρίχνουμε σε ένα μπολ την μαστίχα, την ζάχαρη, το μαχλέπι, το κακουλέ, τις βανίλιες, το μπέικιν, τα αυγά, το βουτυρο, το ξύσμα και το γάλα και ανακατεύουμε με το σύρμα. Συνεχίζουμε και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας πολύ καλά.

Προσθέτουμε και την τρούφα σοκολάτας.Βάζουμε το φλουρί και προσθέτουμε το μείγμα σε μια φόρμα 24 εκ.αφού πρώτα την έχουμε αλευρώσει. Την βάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 1 ώρα στους 160-170c. Mόλις ψηθεί την αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Φτιάχνουμε το γλάσο σοκολάτας βάζοντας σε ένα μπολάκι την κουβερτούρα και το γάλα.Το τοποθετούμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 λέπτο και ανακατεύουμε καλά να λιώσει η κουβερτούρα. Μόλις κρυώσει αναποδογυρίζουμε την πίτα και ρίχνουμε το γλάσο.

Την αφήνουμε να κρυώσει καλα στο ψυγείο.Μόλις κρυώσει την βγάζουμε από το ψυγείο και μπορούμε από πάνω με λευκή κουβερτούρα να γράψουμε ευχές για την νέα χρονιά.Στολίζουμε όπως εμάς μας αρέσει. Η Βασιλόπιτα του 2020 είναι έτοιμη εύκολη πεντανόστιμη που την μέρα την Πρωτοχρονιάς θα στολίσει το γιορτινό σας τραπέζι για σας και την οικογένειά σας!!! Καλή σας επιτυχία και καλή χρονιά σε όλους!!!.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου