Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022

Ο νέος θόλος για τη "φιλοξενία" της εικόνα της Παναγίας στο Οχυρό Ρούπελ.

Η εικόνα της Παναγίας είχε βρεθεί το 2018 από τον κ Τάτσιο Νικόλαο και έκτοτε αποτελούσε εκθεσιακό κομμάτι της επισκέψιμης διαδρομής στη στοά του Οχυρού Ρούπελ. 

Την άνοιξη έγινε προσπάθεια συντήρησης και αποκατάστασής της με τη βοήθεια των κυρίων Μπόλαρη Γεώργιο, Σαράντη Τρεβλόπουλο, Θωμά Δεμερτζή.

Για την περαιτέρω ανάδειξη της εικόνας κατασκευάστηκε ένας θόλος για τη "φιλοξενία" της όπως αναφέρει ο Δκτης του Ταγματος 567 με έδρα το Σιδηρόκαστρο όπου ανήκει και το Οχυρό του Ρούπελ.
Ο Δκτης του Τάγματος κ. Παύλος Τσάκαλος αναφέρει επίσης. πως η προσπάθεια αυτή δε θα είχε τελεσφορήσει χωρίς τη βοήθεια, συμβουλές, παροτρύνσεις από Ιερά Μητρόπολις Σιδηροκάστρου, Φώτιος Δομουχτσίδης, Γιώτης Σαββίδης, Σάββας Λαζαρίδης. 

Με την ολοκλήρωση της κατασκευής, τελέστηκε την προηγουμένη εβδομάδα αγιασμός από τον στρατιωτικό ιερέα και ο χώρος είναι πλέον διαθέσιμος στους επισκέπτες.

Θα θέλαμε να συγχαρούμε την Διοίκηση του 567 για την δουλειά που κάνουν στο τόπο μας! Το έργο τους γεμάτο πάθος και συνεχόμενο! 















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου