Γεμιστή Γαλοπούλα ή Κοτόπουλο ή Κατσικάκι στο φούρνο

Υλικά
5-6 μερίδες
1 κοτόπουλο ή γαλοπούλα ή κατσικάκι
1 πακέτο ρύζι γλασέ
1 πακέτο κουκουνάρι
300-500 γρ συκωτάκια κοτόπουλο ή συκωταριά κατσικίσια
1 πουμαρό
Ελαιόλαδο
4-5 σκελίδες σκόρδο
3 κγ αλάτι
1 κγ πιπέρι
2 κγ κύμινο
2 κγ γεμάτα ρίγανη
Χυμός λεμονιού
Πατάτες κατά βούληση
Χλιαρό νερό

Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε την συκωταριά. Σε κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα συκωτάκια μόλις πάρουν χρώμα ρίχνουμε το κουκουνάρι και το σοτάρουμε και αυτό καλά να πάρουν χρώμα και τα φύγουν τα ζουμιά. Ρίχνουμε το πουμαρό αφήνουμε να πάρει μια βράση και ρίχνουμε 500 ml νερό και αφήνουμε να βράσει.
Γεμιστή Γαλοπούλα ή Κοτόπουλο ή Κατσικάκι στο φούρνο από 

Ρίχνουμε το ρύζι αλάτι, πιπέρι, κύμινο. Βάλτε αλάτι και κύμινο μην το φοβηθείτε το ρύζι το θέλει (γίνεται νόστιμο). Σβήνουμε την φωτιά και το αφήνουμε 5-10 λεπτά. Τρυπάμε το κρέας (ότι διαλέξουμε) και βάζουμε φέτες σκόρδο και αλατοπιπερώνουμε και κύμινο. Μετά γεμίζουμε αυτό που θέλουμε και την υπόλοιπη γέμιση στο ταψί μέσασε αλουμινόχαρτο. Βάζουμε και πατάτες κομμένες στα τέσσερα
Γεμιστή Γαλοπούλα ή Κοτόπουλο ή Κατσικάκι στο φούρνο από Ρόδο!!! φωτογραφία βήματος 2Γεμιστή Γαλοπούλα ή Κοτόπουλο ή Κατσικάκι στο φούρνο από Ρόδο!!! φωτογραφία βήματος 2Γεμιστή Γαλοπούλα ή Κοτόπουλο ή Κατσικάκι στο φούρνο από Ρόδο!!! 

Κλείνουμε με οδοντογλυφίδες ή με κλωστή το κρέας.
Γεμιστή Γαλοπούλα ή Κοτόπουλο ή Κατσικάκι στο φούρνο από Ρόδο!!! φωτογραφία βήματος 3Γεμιστή Γαλοπούλα ή Κοτόπουλο ή Κατσικάκι στο φούρνο από Ρόδο!!! φωτογραφία βήματος 3Γεμιστή Γαλοπούλα ή Κοτόπουλο ή Κατσικάκι στο φούρνο από Ρόδο!!! 

Ρίχνουμε νερό στο ταψί, το κλείνουμε με αλουμινόχαρτο από πάνω όλο το ταψί και ψήνουμε στους 180c για 3 ώρες. Μετά από 3 ώρες βγάζουμε το αλουμινόχαρτο ρίχνουμε χυμό λεμονιού και ρίγανη ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά και έχετε ένα ζουμερό πεντανόστιμο κοτόπουλο, γαλοπούλα, κατσικάκι γεμιστό. Κάντε το και θα με θυμηθείτε θα το ζητάνε συνέχεια!!!! Χωρίς πολλά πράγματα στην γέμιση. Απλό και νόστιμο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιαγιά στην Καππαδοκία τραγουδά Ελληνικό παραδοσιακό (Βίντεο)

Τραγωδία στo Χαρωπό, νεκρό μωράκι 8 μηνών.

Η καταπράσινη Καστανούσσα το 2024 : Το χωριό που θυμίζει ενα τεράστιο γκαζόν με βίλες

Νέα

Φωτογραφία της ημέρας

Φωτογραφίες

Βίντεο

Πρόσωπα

Καταστήματα

Συνταγές

Χθεσημεραυριο

Μουσικές Επιλογές: Bουτιά στο παρελθόν

Ιστορίες

Τσιμεριτας

Ο χαζός του χωριού

Κλινικός Ψυχρολόγος