Ο Αγιασμός των Υδάτων στο Σιδηρόκαστρο και Κερκίνη, 6 Ιανουαρίου 2023

Λαμπρά και πανηγυρικά γιορτάστηκε η μεγάλη Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων στην Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου.

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου ο οποίος τέλεσε και την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού.

Με αφορμή την σπουδαία εορτή των Θεοφανείων μετέβη στο Σιδηρόκαστρο, το οποίο και τίμησε με την υψηλή παρουσία του, ο Εξοχώτατος Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής.
Παρέστησαν επίσης ο Δήμαρχος Σιντικής κ. Φώτιος Δομουχτσίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νικόλαος Ιντσές, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Σιδηροκάστρου κ. Άγγελος Κράσιος και ο επικεφαλής συνδυασμού ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Ιωσήφ Παναγιωτίδης.

Στον σύντομο λόγο του ο Σεβασμιώτατος τόνισε την σπουδαιότητα της εορτής των Θεοφανείων, ως αποκάλυψης του Αγίου Τριαδικού Θεού, με την οποία κορυφώνονται και ολοκληρώνονται όλες οι εορτές του Αγίου Δωδεκαημέρου.

Μετά τη θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος, συνοδευόμενος από τους Επισήμους, με προεξάρχοντα τον κ. Υπουργό, και τη Φιλαρμονική του Δήμου, μετέβη στο ποτάμι που διασχίζει την πόλη όπου έριξε τον Τίμιο Σταυρό προς αγιασμό των υδάτων και των πιστών, ιδιαιτέρως των 25 νεαρών παιδιών που βούτηξαν στα νερά δείχνοντας την πίστη τους και εντυπωσιάζοντας με την τόλμη τους τους παρευρισκόμενους.

Τον Σταυρό έπιασε ο Σταύρος Παγωνάκης από το Χορτερό

Κατόπιν, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την ακολουθία του αγιασμού των υδάτων στο λιμανάκι του Λιθοτόπου με την παρουσία του Εξοχωτάτου Υπουργού κ. Κώστα Καραμανλή, του Βουλευτή Σερρών κ. Αναστασίου Χατζηβασιλείου, του περιφερειακού Συμβούλου κ. Δημητρίου Καρυπίδη και του Δημάρχου Ηράκλειας κ. Γεωργίου Κουτσάκη.

"Χρόνια πολλά, ευλογημένα και φωτισμένα" ευχήθηκε ο Σεβασμιώτατος, εκφράζοντας τις ειλικρινείς ευχαριστίες του στον κ. Υπουργό για την φετινή παρουσία του στην περιοχή του Σιδηροκάστρου και της Ηρακλείας, αλλά και τις εγκάρδιες ευχές του για την εκπλήρωση των στόχων και της υψηλής αποστολής που του εμπιστεύθηκε ο Θεός, με άξονα πάντοτε το συμφέρον των Ελλήνων και ειδικότερα των ακριτικών περιοχών της πατρίδας μας.
Τέλος, ο Σεβασμιώτατος μετέβη και στη λίμνη Κερκίνη για να ρίξει τον Σταυρό και να ευλογήσει τα ύδατα με την παρουσία των Βουλευτών κ. Ελευθέριου Αβραμάκη και κ. Κώστα Μπούμπα, και του Δημάρχου Σιντικής κ. Φώτιου Δομουχτσίδη.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιαγιά στην Καππαδοκία τραγουδά Ελληνικό παραδοσιακό (Βίντεο)

Τραγωδία στo Χαρωπό, νεκρό μωράκι 8 μηνών.

Eξόρυξη χρυσού στις Σέρρες

Νέα

Φωτογραφία της ημέρας

Φωτογραφίες

Βίντεο

Πρόσωπα

Καταστήματα

Συνταγές

Χθεσημεραυριο

Μουσικές Επιλογές: Bουτιά στο παρελθόν

Ιστορίες

Τσιμεριτας

Ο χαζός του χωριού

Κλινικός Ψυχρολόγος