Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023

Αρχιερατικό Συλλείτουργο για τα ονομαστήρια του Σιδηροκάστρου Μακαρίου

Με την δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα και μέσα σε κλίμα πνευματικής χαράς τελέστηκε σήμερα, Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023, Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, στον ιστορικό Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Σιδηροκάστρου, επί την ιερά μνήμη του Οσίου πατρός ημών Μακαρίου του Αιγυπτίου.
Ημέρα κατά την οποία η Μητρόπολη του Σιδηροκάστρου λαμπροφορεί για τα σεπτά ονοματήριά του Ποιμενάρχου της, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Μακαρίου.

Του πανηγυρικού Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτων ενώ της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο εορτάζων Μητροπολίτης, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Λαγκαδά κ. Πλάτωνος και Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου, τους οποίους πλαισίωσαν Ιερείς και Ιεροδιάκονοι.
Ο λαός της πόλεως και της ευρύτερης περιοχής του Σιδηροκάστρου προσήλθε για να προσευχηθεί και να τιμήσει τον Επίσκοπό και πνευματικό του πατέρα με επικεφαλής τον Βουλευτή Σερρών κ. Θεόφιλο Λεονταρίδη, τον Δήμαρχο Σιντικής κ. Φώτιο Δομουχτσίδη. τον υποψήφιο Δήμαρχο και επικεφαλής της ΕΝΩΣΙ (αντιπολίτευση του Δήμου) Ιωσήφ Παναγιωτίδη και εκπροσώπους των τοπικών αρχών.
Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος αναφέρθηκε στον ενάρετο και ασκητικό βίο του Αγίου Μακαρίου, εστιάζοντας στην νηστεία, την προσευχή και την ησυχία που καλλιέργησε ο Άγιος, φθάνοντας σε υψηλά πνευματικά επίπεδα.

Ευχήθηκε εγκάρδια και εκ μέρους του Μητροπολίτη Λαγκαδά στον Σεβασμιώτατο κ. Μακάριο τα έτη του να είναι πολλά, καλλίκαρπα και ευλογημένα για να δοξολογεί τον Θεό και να συνεχίζει να ποιμαίνει ευαρέστως το ποίμνιο της ακριτικής Μητροπόλεως.

Τέλος, ο Σεβ. κ. Μακάριος ευχαρίστηκε εκ βάθους καρδίας τους Αρχιερείς, τον Ιερό Κλήρο, τους τοπικούς άρχοντες και τον ευσεβή και φιλάγιο λαό για τις εγκάρδιες ευχές επί την ονοματική του εορτή.

Μετά τη Θεία Λειτουργία δέχθηκε τις ευχές των πιστών στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως που ανακαίνισε εκ βάθρων ο Μητροπολίτης κ. Μακάριος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου