Ιωσήφ Παναγιωτίδης : Παράνομες όλες οι ανεμογεννήτριες στην Ελλάδα

Στην απόφαση της Κομισιόν κατά της Ελλάδας για την έγκριση αιολικών πάρκων κατά παράβαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας αναφέρθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Σιντικής Ιωσήφ Παναγιωτίδης.

Ιωσήφ Παναγιωτίδης : Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Κομισιόν) ανακοίνωσε ότι όλες οι ανεμογεννήτριες στην Ελλάδα είναι παράνομες. https://bit.ly/3SaNs8Q 
Δίνει 2 μήνες περιθώριο στην Ελλάδα να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο για τις ανεμογεννήτριες αλλιώς θα την σύρει για ακόμη μια φορά στα δικαστήρια.
Αποκαλύπτεται πλέον με τον πιο περίτρανο τρόπο η ακραία λεηλασία της φύσης για την εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων και ιδιαίτερα σε περιοχές Natura όπως ο Δήμος Σιντικής με τον ποιο σημαντικό υδροβιότοπο την λίμνη Κερκίνης και τον ποταμό Στρυμόνα.
Πόσο μάλλον όταν ένα Ευρωπαϊκό Εξοικονομώ πρόγραμμα κατ´οίκον για όλα τα νοικοκυριά με παράλληλη εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στις ταράτσες και τις στέγες θα μας επέτρεπε να παράγουμε το διπλάσιο ποσό ηλεκτρικής ενέργειας από αυτό που καταναλώνουμε, θα μας επέτρεπε να έχουμε σημαντική ενίσχυση των εισοδημάτων των νοικοκυριών και σημαντική κινητοποίηση της τοπικής οικονομίας. 
Πραγματική ανάκαμψη με δεκάδες επαγγέλματα, δηλαδή μέσα από την απασχόληση ηλεκτρολόγων, αλουμινάδων, μπογιατζήδων, υδραυλικών και την χρήση των υλικών μόνωσης που παράγει η ελληνική βιομηχανία.
Θύμα μιας τέτοιας πολιτικής βέβαια θα ήταν οι δύσμοιροι οι ολιγάρχες που δεν θα λάμβαναν φράγκο.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιαγιά στην Καππαδοκία τραγουδά Ελληνικό παραδοσιακό (Βίντεο)

Τραγωδία στo Χαρωπό, νεκρό μωράκι 8 μηνών.

Η καταπράσινη Καστανούσσα το 2024 : Το χωριό που θυμίζει ενα τεράστιο γκαζόν με βίλες

Νέα

Φωτογραφία της ημέρας

Φωτογραφίες

Βίντεο

Πρόσωπα

Καταστήματα

Συνταγές

Χθεσημεραυριο

Μουσικές Επιλογές: Bουτιά στο παρελθόν

Ιστορίες

Τσιμεριτας

Ο χαζός του χωριού

Κλινικός Ψυχρολόγος