Δήμος Σιντικής: Υπεγράφη σύμβαση 485.000€ για την αναβάθμιση του δικτύου νερού του Νέου Πετριτσίου

Δήμος Σιντικής: Υπεγράφη σύμβαση αναβάθμισης του δικτύου νερού του Νέου Πετριτσίου

Υπεγράφη η σύμβαση του Έργου «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΓΩΓΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΩΝ – ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΜΕΤΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΜΕ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΝΤΛΗΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΝΕΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ» από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΣΙ Παύλο Κορωνίδη και τον ανάδοχο του έργου, παρουσία του Δημάρχου Σιντικής Φώτη Δομουχτσίδη, του Διευθυντή της ΔΕΥΑΣΙ Κωνσταντίνου Τσούτσουρα και του Προϊσταμένου Τεχνικής Υπηρεσίας της ΔΕΥΑΣΙ Κωνσταντίνου Παυλή.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 485.000€ και προβλέπεται η αντικατάσταση των μεταφορικών αγωγών του εξωτερικού υδραγωγείου ύδρευσης της Τ.Κ. Ν.Πετριτσίου του Δήμου Σιντικής, συνολικού μήκους 3,68 χιλιομέτρων, καθώς επίσης και η αντικατάσταση ηλεκτρομηχανολογικού (Η/Μ) εξοπλισμού, αλλά και η υδραυλική εγκατάσταση όλων των αντλιοστασίων. Συγκεκριμένα περιλαμβάνει:

  1. Αντικατάσταση του δικτύου μεταφοράς μεταξύ των σημείων από το αντλιοστάσιο Παλιά Στάση στο αντλιοστάσιο Γήπεδο – Ενδιάμεσο αντλιοστάσιο.
  2. Αντικατάσταση των αντλιών με αντλίες νέας γενιάς καλύτερης απόδοσης, επιτυγχάνοντας εξοικονόμηση ενέργειας.
  3. Εγκατάσταση συστήματος τηλεμετρίας και τηλεδιαχείρισης, επιτυγχάνοντας σταθερή λειτουργία και εξοικονόμηση ενέργειας και υδάτινων πόρων.

Με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης του Έργου, ο Δήμαρχος Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης δήλωσε τα εξής: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, καθώς ξεκινά η υλοποίηση ενός ακόμη μεγάλου έργου στον Δήμο Σιντικής, αυτή τη φορά για την Τ.Κ. Νέου Πετριτσίου. Θέλω να συγχαρώ τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΣΙ, τη διοίκηση και το προσωπικό της επιχείρησης, που και αυτή την 4ετία συνεχίζουν να παράγουν έργο ωφέλιμο για τους δημότες μας».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣΙ Παύλος Κορωνίδης σημείωσε: «Μετά την υπογραφή της σύμβασης, ακολουθεί η υλοποίηση του έργου, το οποίο θα προσφέρει καλύτερης ποιότητας νερό στους δημότες και ταυτόχρονα θα μειώσει το δυσβάσταχτο ενεργειακό κόστος, το οποίο η ΔΕΥΑΣΙ συνεχίζει να το απορροφά και δεν επιτρέπει να μετακυλήσει στους δημότες. Ευχαριστώ τους υπαλλήλους – συνεργάτες μου στη ΔΕΥΑΣΙ, με τους οποίους εργαστήκαμε όλοι μαζί προκειμένου να πετύχουμε την υλοποίηση ενός ακόμη σημαντικού έργου».

Τέλος, ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας «ΛΙΑΧΤΙΔΑ Α.Τ.Ε.Β.Ε.» Ανδρέας Παγωνίδης αναφέρθηκε στο χρονοδιάγραμμα των εργασιών, τονίζοντας: «Είμαστε εδώ με τη τεχνογνωσία μας να διασφαλίσουμε την καλή εκτέλεση του έργου σε συνεργασία με τον Δήμο Σιντικής, προκειμένου να παραδώσουμε ένα έργο πνοής για την περιοχή. Όσον αφορά τις εργασίες, θα ξεκινήσουν άμεσα».

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιαγιά στην Καππαδοκία τραγουδά Ελληνικό παραδοσιακό (Βίντεο)

Τραγωδία στo Χαρωπό, νεκρό μωράκι 8 μηνών.

Eξόρυξη χρυσού στις Σέρρες

Νέα

Φωτογραφία της ημέρας

Φωτογραφίες

Βίντεο

Πρόσωπα

Καταστήματα

Συνταγές

Χθεσημεραυριο

Μουσικές Επιλογές: Bουτιά στο παρελθόν

Ιστορίες

Τσιμεριτας

Ο χαζός του χωριού

Κλινικός Ψυχρολόγος