Πρόγραμμα του Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου

Από την Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου γίνεται γνωστό ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος την Τετάρτη 15 Μαρτίου στις 6:00 το απόγευμα θα τελέσει την Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Πλατανακίων.

Την Παρασκευή 17 Μαρτίου, εορτή του Αγίου Αλεξίου του ανθρώπου του Θεού, ο Σεβασμιώτατος θα μεταβεί στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ακριτοχωρίου, όπου και θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων με την ευκαιρία της ονομαστικής εορτής του Πνευματικού Πατρός της Αδελφότητας και Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος του Αγίου Όρους, Γέροντος Αλεξίου.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας ο Σεβασμιώτατος θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Εσπερινού μετά της Γ΄ Στάσεως των Χαιρετισμών στις 5:30 στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων Ψωμοτοπίου και στις 7:00 στον Ιερό Ναό Γενεσίου της Θεοτόκου Ν. Ηρακλείας.

Τέλος, την Κυριακή 19 Μαρτίου (Σταυροπροσκυνήσεως) ο Σεβασμιώτατος θα λειτουργήσει και θα κηρύξει τον θείο λόγο στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού Ροδοπόλεως.

Την Τετάρτη 22 Μαρτίου στις 6:00 το απόγευμα θα τελέσει την Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Χρυσοχωράφων.

Την Παρασκευή 24 Απριλίου το πρωί ο Σεβασμιώτατος θα τελέσει την Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου Χορτερού.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, παραμονή της μεγάλης Θεομητορικής εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ο Σεβασμιώτατος θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Εσπερινού μετά της Δ΄ Στάσεως των Χαιρετισμών στις 5:30 στον εορτάζοντα Ιερό Ναό του Στρυμονοχωρίου και στις 7:00 στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Σιδηροκάστρου.

Το Σάββατο 25 Μαρτίου το πρωί ο Σεβασμιώτατος θα τελέσει την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Σιδηροκάστρου, στο τέλος της οποίας θα ψαλεί η επίσημη Δοξολογία. Θα ακολουθήσει η επιμνημόσυνη Δέηση στο μνημείο πεσόντων της πόλεως και στη συνέχεια η μαθητική παρέλαση.

Τέλος, την Κυριακή 26 Μαρτίου (Δ΄ Νηστειών) ο Σεβασμιώτατος θα λειτουργήσει και θα κηρύξει τον Θείο Λόγο στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κοιμήσεως.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιαγιά στην Καππαδοκία τραγουδά Ελληνικό παραδοσιακό (Βίντεο)

Τραγωδία στo Χαρωπό, νεκρό μωράκι 8 μηνών.

Η καταπράσινη Καστανούσσα το 2024 : Το χωριό που θυμίζει ενα τεράστιο γκαζόν με βίλες

Νέα

Φωτογραφία της ημέρας

Φωτογραφίες

Βίντεο

Πρόσωπα

Καταστήματα

Συνταγές

Χθεσημεραυριο

Μουσικές Επιλογές: Bουτιά στο παρελθόν

Ιστορίες

Τσιμεριτας

Ο χαζός του χωριού

Κλινικός Ψυχρολόγος