Τρίτη 18 Απριλίου 2023

Στην Μητρόπολη Σιδηροκάστρου παραχωρείται για 20 χρόνια η ΛΑΦ Σιδηροκάστρου

Σύμφωνα με δηλώσεις του Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου Μακάριου η ΛΑΦ Σιδηροκάστρου παραχωρείται για 20 χρόνια στην Μητρόπολη Σιδηροκάστρου.

Όπως ανέφερε ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου ενημερώθηκε για αυτήν την απόφαση από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας το οποίο θα παραχωρήσει τελικά δωρεάν το κτήριο.

Ο Δήμος Σιντικής έχει αιτηθεί την παραχώρηση του ακινήτου από το 2012 για μετατροπή του σε Πολιτιστικό Κέντρο.

Το ενδιαφέρον του για το κτήριο είχε εκδηλώσει ο Δήμος Σιντικής με αίτηση του προς την  Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ακινήτων Δημοσίου το 2017, αλλά στην συνέχεια και η Μητρόπολη αλλά και ο Δήμος Σιντικής.

Δυστυχώς υπήρχε πρόβλημα ιδιοκτησιακό που δεν είχε ξεκαθαρίσει το κράτος.

Ο Δήμος Σιντικής επανήλθε με αίτημα προς  στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για παραχώρηση της ΛΑΦ Σιδηροκάστρου αλλά και πάλι τα πράγματα δεν είχαν ξεκαθαρίσει από το κράτος.


Ο Δήμος Σιντικής επανήλθε και με αίτημα προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας 
Η τελευταία απάντηση από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας/ΥΠΑΑΠΕΔ, στο τελευταίο αίτημα του Δήμου Σιντικής (22 Φεβρουαρίου 2021) για παραχώρηση της ΛΕΣΧΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΏΝ Σιδηροκάστρου, στο Δήμο, με οποιαδήποτε μορφή (Ενοίκιο, χρήση κλπ). Δηλαδή και πάλι δεν είχε ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΛΑΦ.

Μετέπειτα το Υπουργείο ζήτησε 2500 ευρω για ενοικίαση της ΛΑΦ για 2500.

Τελικά όπως αναφέρει ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου το Υπουργείο θα παραχωρήσει την ΛΑΦ στην Μητρόπολη η οποία θα την μετατρέψει σε πνευματικό κέντρο και μουσείο εκκλησιαστικής τέχνης,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου