Φτώχια και ποιότητα ζωής τριτοκοσμικής χώρας η Ελλάδα

Δυστυχώς ο χαρακτηρισμός "τριτοκοσμική χώρα" δεν είναι απλά κάτι που λέμε "έτσι στον αέρα". Χαρακτηριστικά τριτοκοσμικής χώρας αποδίδει στην Ελλάδα η τελευταία έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, στα οποία κυριαρχούν οι υποκλοπές, η διαφθορά, η έλλειψη διαφάνειας, η αστυνομική βία, το προσφυγικό, η ελευθερία έκφρασης και η λίστα Πέτσα, που μοίρασε κρατικό χρήμα με αδιαφανείς διαδικασίες.

Δεν χρειάζεται ειδική ανάλυση για να καταλάβουμε πέντε πράγματα, η χώρα μας πάει από το κακό στο χειρότερο, το βλέπουμε και το ζούμε καθημερινά.  

Δυστυχώς καμία αντίδραση από τους πολίτες για αυτήν την κατάντια, οι μόνες φωνές που ακούγονται προέρχονται από διάφορα συμφέροντα.
Πίνακας μισθών (πηγή: Organisation for Economic Co-operation and Development (OECD) https://data.oecd.org/earnwage/average-wages.htm)
Παρά την προπαγάνδα στα ΜΜΕ, είμαστε πολύ πιο κάτω στις αποδοχές ακόμη κι από την Τουρκία.

Οι τιμές στις βασικές ανάγκες καθημερνά αυξάνονται και έχουν εκτιναχθεί στα ύψη, το κόστος της τροφής έχει εκτιναχθεί και οι μισθοί, με τον πληθωρισμό στα τάρταρα.
Ο πληθωρισμό στην Ελλάδα από το 2013 εως το 2023

Λίγοι πλούσιοι, κάποιοι σε καλή κατάσταση...και μετά το χάος. Δεν έχει να κάνει μόνο με την καθημερινότητα αλλά γενικά με την ποιότητα ζωής, οι περισσότεροι δεν μπορούν να παν σε ένα εστιατόριο για ένα καλό φαγητό, οι περισσότεροι δεν μπορούν να πάνε ένα ταξίδι όπως κάνουν κάποιοι άλλοι συγκεκριμένοι. Η ακόμη και το χειρότερο, δεν έχουν την ιατρική φροντίδα και στην τελική ζούνε και θα πεθάνουν χωρίς να έχουν ζήσει. Αυτό συμβαίνει σε όλες τις χώρες αλλά στην δική μας το κακό έχει φτάσει σε επίπεδα τριτοκοσμικής χώρας. Μερικοί τομείς τους οποίους αναφέρει το State Department είναι η μη ελευθερία της έκφρασης, η διαπλοκή, έλλειψη διαφάνειας στη διανομή κρατικών επιχορηγήσεων, η διαφθορά και η γενική έλλειψη διαφάνειας,  η Αστυνομική βία, το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, υποκλοπές, διακρίσεις στην εργασία και διάφορους άλλους.

Ολόκληρη η έκθεση του State Department είναι εδώ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιαγιά στην Καππαδοκία τραγουδά Ελληνικό παραδοσιακό (Βίντεο)

Το νέο σύγχρονο μηχάνημα συγκομιδής ελιάς έφτασε και στις Σέρρες

Ο Μέγας Αλέξανδρος διαβαίνει τον Ελλήσποντο, 1 Απριλίου 334 π.Χ.

Νέα

Φωτογραφία της ημέρας

Φωτογραφίες

Βίντεο

Πρόσωπα

Καταστήματα

Συνταγές

Χθεσημεραυριο

Μουσικές Επιλογές: Bουτιά στο παρελθόν

Ιστορίες

Τσιμεριτας

Ο χαζός του χωριού

Κλινικός Ψυχρολόγος